Gelecek Partisi Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Nimet Bolluk, tüm siyasi partilere İstanbul Sözleşmesi için çağrıda bulunarak, “Bu mesele siyaset üstü bir meseledir. Bu mesele insanlık meselesidir. Elimizde İstanbul Sözleşmesi gibi ilk imzacısı olma ve hazırlığı aşamasında yer alma onurunu taşıdığımız bir uluslararası metin varken gelin bu meseleyi hep birlikte çözelim” dedi.

Bolluk, Ankara Ulus Anıtı önünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadına şiddet konusunda şunları söyledi:

YAŞAMA HAKKININ YASALARLA KORUNMASI: Dünyanın birçok ülkesinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı 1950’lerden itibaren verilirken, geldiğimiz noktada kadınların parlamentodaki temsil oranı açısından 117’inci sırada olmanın üzüntüsü içindeyiz. Daha vahimi bugün altını çizmek istediğimiz asıl konu ise yaşama hakkımız. Biz kadınlar olarak her gün öldürülüyoruz. Abimiz, kocamız, eski kocamız, sevgilimiz ya da sokakta canı birini öldürmek isteyen herhangi biri tarafından her gün öldürülüyoruz. Bugün burada asıl konuşmak istediğimiz sosyal hayatın her aşamasında kadının yaptığı çalışmaların başarısı olması gerekirken maalesef  üzülerek ifade ediyorum ki biz yaşama hakkımızın yasalarla hakkıyla koruma altına alınmasını konuşuyoruz.

SİYASET ÜSTÜ BİR MESELE: Tam bu noktada Gelecek Partisi olarak tüm siyasilere, toplumun her kesimine sesleniyoruz. Bu mesele siyaset üstü bir meseledir. Bu mesele insanlık meselesidir. Elimizde İstanbul Sözleşmesi gibi ilk imzacısı olma ve hazırlığı aşamasında yer alma onurunu taşıdığımız bir uluslararası metin varken gelin bu meseleyi hep birlikte çözelim. 6284’ün hakkıyla uygulanmasını sağlayarak başlayalım, siyasilerin arkasına saklanarak ceza almaktan kurtulan katilleri teslim ederek başlayalım, gelin vitrin süsü gibi ifadeleri bırakarak dilimizi değiştirerek başlayalım bu meseleyi çözmeye."