GESİFED Başkanı Oktay Mersin ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Oğuzhan Turan, Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent İlbahar, KALDER İzmir Şube Başkanı Dr.Senem Kılıç, AKP ilçe Başkan Yardımcısı Aras Öztaş, KUGİAD Geçmiş Dönem Başkanları ve KUGIAD üyelerinin katılımları “GESİFED - Basın Mensupları Buluşması" Kuşadası'nda gerçekleştirildi. Toplantıda GESİFED Başkanı Oktay Mersin tarafından federasyon çalışmaları hakkında bilgi paylaşıldı ve 2022 yılının değerlendirmesi ve 2023 yılından beklentiler çerçevesinde değerlendirme yaparak sözlerime devam etti.

"AB'NİN RESESYON RİSKİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

GESİFED Başkanı Mersin, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı ve Vekili Oğuzhan Turan'a bizlerle birlikte olduğu için teşekkürlerini sundu ve 2022 yılının değerlendirilmesi kapsamında; "Tedari incirinde devam eden aksamalar, Rusya-Ukrayna savaşı, enerji fiyatlarındaki artış ve Avrupa'ya Rusya tarafından uygulanan arz kısıtlamaları nedeniyle AB'nin resesyon riski ile karşı karşıyayız. Uluslararası kuruluşlar 2023 küresel büyüme için bir resesyon tahmini yapmasa da önümüzdeki yıl büyüme oranlarının düşük seviyede olacağını değerlendiriyor. Özellikle ülkemizin en büyük ihracat pazarı olan AB başta olmak üzere dış ticaret pazarlarımızda görülecek resesyon, ihracat ürünlerimize yönelik talebin güçsüzleşmesine yol açabilir. Bu nedenle markalı, yüksek katma değerli üretim ve yüksek katma değerli ihracatı önceliklendiren, sanayi odaklı bir ekonomik modele geçmemiz büyük önem arz ediyor." dedi.

"GELECEK YIL İÇİN KUŞADASI'NA ÇOK BÜYÜK BİR TALEP VAR"

Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Turan; "Öncelikle sizlere Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel'in sevgi ve selamlarını getirdim. GESİFED'in değerli yöneticilerini kentimizde ağırladığımız için çok mutluyuz. Başkanımız Ömer Günel, göreve geldiği ilk günden itibaren Kuşadası'nda turizmin daha fazla gelişmesi için çalışmalarına başladı. Bu amaçla önce kentimizde yeni turizm rotaları oluşturduk. Ayrıca dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerinin yöneticileriyle toplantılar yaptık. Başkanımızın gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda bazı önemli kruvaziyer firmaları Kuşadası'nı ana çıkış limanı yaptı. Bu da gemi seyahatine çıkacak yolcuların kentimizdeki gecelik konaklama sayısını artırdı. Ayrıca gerek yurt içi gerekse de yurt dışında katıldığımız turizm fuarlarında Kuşadası'nın tanıtımını yaptık. Gelecek yıl için Kuşadası'na çok büyük bir talep var. Kuşadası'nı iyi bir turizm sezonu bekliyor. Eğer bir terslik olmazsa yaklaşık bin gemi seferi beklediğimizi müjdelemek istiyorum" dedi.