Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Ankara'da suya yüzde 80 zam yapıldı iddialarına ilişkin "yalan" açıklaması yaptı ve "Meclis'te çoğunluğa sahip olup, çekimser oy kullanarak örtülü destek verip 'zam yapıldı' diyerek paylaşım yapanları hayretle karşılıyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, yaptığı açıklamada şunları belirtti:  

"Bugün ABB Meclisi'nde su tasarrufu sağlamak ve fazla tüketenin fazla ödeyeceği kademeli su tarifesi kabul edildi. Karara göre halkımızın yaklaşık yüzde 90'ı aynı faturalandırmaya tabi tutulacak, sosyal yardım alan aileler ise 10 m3'e kadar m3 başı 1 TL ödeyecek. Araba yıkayan, hobi bahçesi sulayan, havuz dolduran ya da tarımda vahşi sulama yapan yüzde 10'luk kesim ise tasarruf edecek ya da bunun bedelini yüksek şekilde ödeyecek.

"KADEMELİ SU TARİFESİ ZAM DEĞİLDİR"

Kademeli su tarifesi zam değildir. Karar ABB Meclisi'nde alınmıştır. Meclis'te çoğunluğa sahip olup, çekimser oy kullanarak örtülü destek verip 'zam yapıldı' diyerek paylaşım yapanları hayretle karşılıyoruz. Karara örtülü destek verip 'zam yapıldı' algısı ile karalama kampanyası yapmak Türk siyasetinde de bir ilk olmuştur. Tüm abonelere yüzde 100 zam yapılsaydı bile kendi eski dönemdeki su pahalılığına erişilemeyeceğini de bir kez daha hatırlatıyoruz. Herkesi suyu fazla tüketen yüzde 10'un hakkını aramanın yerine, sosyal yardım alanlara verilen büyük desteği ve tüm Ankaralıların geleceği adına sağlanan tasarrufu konuşmaya davet ediyoruz."