Haber: CEM HAYAT-Kamera: FATİH NAZIM EFE

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde devam eden Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri yoğun ilgi gördü. Hacı Bektaş Veli Müzesi'ni ziyaret eden vatandaşlar, hastaları için dua edip ibadetlerini yaptı; Hacı Bektaş Veli'nin kabrinde dilek diledi. 

UNESCO'nun 2021 yılını Hacı Bektaş Veli'yi Anma Yılı ilan etmesiyle farklı bir öneme kavuşan 58. Ulusal, 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri, ülkenin çeşitli yerlerinden gelen vatandaşların katılımıyla devam ediyor. Geçen sene pandemi koşulları nedeniyle kısıtlamalar altında gerçekleştirilen etkinlikler, bu sene geniş katılımla yapılıyor.

Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 750. yılına denk gelen anma törenleri, 16 Ağustos'ta başladı. 16, 17, 18, 19 ve 20 Ağustos’ta sergi, panel, tiyatro, açılış, doğa yürüyüşü gibi etkinlikler yapıldı. 21 Ağustos Cumartesi günü ise resmi protokol programı olmasının da etkisiyle vatandaşların törenlere en fazla ilgi gösterdiği gün oldu.

Hacı Bektaş Veli Müzesi'ni ziyaret edenler, hastaları için dua etti, ibadetlerini yaptı. Hacı Bektaş Veli'nin kabrinde dilek diledi. Müze içinde bulunan Horasan erenlerinin kabirleri ile Balım Sultan Türbesi ve Aslanlı Çeşme de törenlere katılanların yoğun ilgi gösterdiği diğer yerler oldu.

Engelli bir oğlu olduğunu ve bu sene onun için Hacıbektaş'a geldiğini belirten bir vatandaş, ANKA Haber Ajansı'na hislerini şöyle anlattı:

"Her sene gelemiyorum, engelli bir oğlum var. Bu sene buralara onun için geldim. Cem yapan dostlarımızla birlikte buraya nasip olmak çok güzel bir şey. Pandemi denilen illetten kurtulup her sene herkese nasip olsun, o dileklerle biz buradayız. Bedenimizdeki, ruhumuzdaki o kirlilik gitsin. Önce içimiz temizlensin ki buralar bize nasip olsun. Çok güzel bir inanç, çok güzel bir yer. İçinde o kadar huzur var ki… İçeri girdiği zaman tüyleri diken diken oluyor insanın, kendini cennetin baş köşesinde hissediyor insan. Sadece şunu istiyorum: Bütün kötü insanlar, bütün kötülükler ülkemizden gitsin. Burada gerçekten doğru insanlar kalsın. Çocuklara, kadınlara, ağaçlara dokunanlar kahrolsun gitsin. Burada doğru insanlar kalsın."