Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Genco Erkal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Twitter üzerinden “hakaret” ettiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. 60 yıldır politik tiyatro yaptığını belirten usta sanatçı, "İfade özgürlüğünün kısıtlanmasına, insanların düşünceleri yüzünden hapis yatmalarına karşıyım" dedi.

Ünlü sanatçı Genco Erkal, beş tanesi 2016’da, iki tanesi de 2020’da paylaşılmış iki tweet mesajı gerekçe gösterilerek, “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla ifade vermek üzere bugün İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. CHP’li milletvekilleri Mahmut Tanal, Turan Aydoğan, Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu, Gülizar Emecan da adliyeye gelerek ünlü sanatçıya destek oldu.

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

“BU ACIMASIZ BOZUK DÜZENE KARŞIYIM"

Savcıya verdiği ifade sonrası açıklama yapan Genco Erkal, işinin politik tiyatro yapmak olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Twitter’daki 7 tane paylaşımım yüzünden oluyor. Hiçbirinde Cumhurbaşkanı'na hakaret diye bir şey söz konusu değil. Ben de onlara benim işimin politik tiyatro yapmak olduğunu, 60 yıldır bu işi yaptığımı, dünyanın her yerinde haksızlıklara, baskılara, adaletsizliğe, bağnazlığa, karşı olduğumu ve bu düşüncelerimi açıkladığımı hem sahneden hem de sosyal medyadan, bunları anlattım. Başkanlık sistemine karşıyım dedim. İfade özgürlüğünün kısıtlanmasına karşıyım, insanların düşünceleri yüzünden hapis yatmalarına karşıyım, doğanın katledilmesine ve betonlaştırılmasına karşıyım dedim. Yoksulları daha yoksul kılan bu acımasız bozuk düzene karşıyım. Bir de laik bir ülkede din olgusunun bu kadar ön plana çıkarılmasını ve sürekli bir siyasi malzeme olarak kullanılmasına karşıyım dedim.”