İzmir'in Torbalı İlçesi'nde 70 küçükbaş hayvanı çaldıkları iddiasıyla aranan 2 şüpheli, jandarmanın operasyonuyla yakalandı. Şüphelilerin, göçmen kaçakçılığı ve uyuşturucu madde ticaretinin de olduğu çok sayıda suçtan 19 ayrı sabıka kaydı bulunduğu belirlendi. Şüphelilerden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Geçen 27 Ocak'ta Torbalı'nın kırsal Dirmilli Mahallesi'ndeki bir yurttaşın ağılından 70 küçükbaş hayvan çalındı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, jandarma dedektifleri bazı ipuçları ve istihbaratlar üzerinden 2 şüphelinin izine ulaştı. Yoğun çalışmaların ardından, jandarma ekipleri tarafından 1 Mart'ta belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi. Şüpheliler M.A. ile H.A. gözaltına alınırken, çalınan hayvanlar da ele geçirildi.

Şüphelilerin kabarık suç dosyaları ise dikkati çekti.

M.A.'nın 5 ayrı hayvan hırsızlığı, 2 göçmen kaçakçılığı, 2 uyuşturucu madde ticareti yapmak ve 2 hırsızlık malını satmak suçlarından 11 ayrı suç kaydı olduğu, H.A'nın da çeşitli suçlardan 8 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu belirlendi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, H.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.