HDP Esenyurt ilçe binasında, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin bulunması üzerine "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla gözaltına alınan Eş Başkanlar Dilan Kılıç ve Ercan Sağlam'ın 25 yıla kadar hapsi istendi. İddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

HDP Esenyurt İlçesi Eş Başkanları Dilan Kılıç ve Ercan Sağlam hakkında "Terör örgütü propagandası" ve “terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla iddianame hazırlandı. İddianamede adli kontrolle serbest kalan Dilan Kılıç ile halen tutuklu olan Ercan Sağlam hakkında, 11.5 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. İddianame ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ 

HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı’nda PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının ve sözlerinin duvarlara asıldığı ortaya çıkınca ilçe binasına operasyon düzenlenmişti. Operasyonda İlçe Eş Bakanları Dilan Kılıç ve Ercan Sağlam "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. 

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Dilan Kılıç'ın 'terör örgütüne üye olma' suçundan yurt dışı yasağı ve haftada bir imza verme adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Ercan Sağlam ise aynı suçtan tutuklanmıştı.