HDP Kadın Meclisi Sözcüsü, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran aralarında İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın da bulunduğu HDP ilçe yöneticileri ve üyelerine yönelik gözaltılarına tepki gösterdi. Başaran, “Bu sabah yine Türkiye’nin genelinde onlarca yöneticimiz gözaltına alındı.  Bunların arasında her dönem tehlike olarak görülen Öztürk Türkdoğan da var. Tam da Türkiye’de İnsan Hakları Eylem Planlarının tartışıldığı dönemde. Sözde İnsan Hakları Eylem Planı ama uzun bir süredir çöktürme eylem planı olduğunu çok iyi biliyoruz. HDP bir tabela partisi değil, fikriyattır” dedi.

HDP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Başaran, yaşanan gözaltılar ve HDP’ye açılan kapatma davasına ilişkin şunları söyledi:

ÇÖKTÜRME EYLEM PLANI: Bu sabah yine Türkiye’nin genelinde Adana, Kocaeli, Balıkesir’de olmak üzere onlarca yöneticimiz gözaltına alındı. Bunların arasında her dönem tehlike olarak görülen Öztürk Türkdoğan da var. Tam da Türkiye’de İnsan Hakları Eylem Planlarının tartışıldığı dönemde. Sözde İnsan Hakları Eylem Planı, ama uzun bir süredir çöktürme eylem planı olduğunu çok iyi biliyoruz.

17 MART DARBESİ: Son günlerde çok sert bir biçimde AKP- MHP ittifakının saldırılarıyla karşı karşıyayız. İki gün önce Ömer Gergerlioğlu milletvekilimiz bir haberi retweetlediği gerekçesiyle aldığı ceza Meclis’te okunarak Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü. Tam da bu arada partimizin kapatılması için davanın açıldığını basın üzerinden tebligatla öğrendik. Bu 17 Mart darbesi olarak geçecek bir süreçti aslında. HDP bu ülkede sesi kesilmek istenen bütün toplumsal kesimlerin partisidir. HDP’nin kapatılmak istenmesi kadın mücadelesine bir darbedir.

BU SALDIRILAR KADIN MÜCADELESİNE BİR SALDIRIDIR: Yürüttüğümüz siyasetin kendisi aslında erkek egemen siyasete karşı yapılan bir duruştur. HDP, kadınların toplumsal alanda olmasını savunan bir partidir. Diğer partilere de örnek olduk. Tam da bu nedenle bilinmelidir ki bu saldırılar kadın mücadelesine bir saldırıdır. HDP’yi buraya getiren kadınlara sesleniyoruz, ‘Ortak mücadeleyle erkek egemen sistemin karşısına bir kez daha dikilelim.’

HDP TABELA PARTİSİ DEĞİLDİR: Şimdi 8 Mart'ın coşkusuyla Nevroza doğru gidiyoruz. Bütün bu partimize yönelik saldırılara karşı bu yıl daha büyük bir kararlılıkla Nevroz alanlarını dolduracağız. Buradan bütün kamuoyuna ve halka sesleniyoruz, ‘HDP’ye yöneltilen saldırılara karşı hep beraber ses yükseltelim. HDP bir tabela partisi değil, fikriyattır.