İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adıyaman’da muhalefetin yönetimde olduğu belediyelere yardım gönderdi. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, iktidarın muhalefet partilerinin yönetimde olduğu belediyelere yardım etmediğini söyleyerek, “Kamu kaynaklarının belediyelerimize eşit ve adil bir şekilde dağıtılmasını istiyor, bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla Adıyaman’da muhalefet partilerinin yönetimde olduğu belediyelere yardım gönderildi. İBB’nin gönderdiği 2 TIR yardım malzemesine ilişkin konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutderek, çöp konteynerlerini, belediye işçi kıyafetleri, bilgisayarlar, internet kurulum malzemeleri ve hijyen malzemelerinin içinde bulunduğu yardım TIR'larının Gölbaşı, Tut, Kahta ilçeleriyle; Yaylakonak, Kesmetepe, Kömür, Pınarbaşı, Harmanlı ve Şambayat belde belediyelerine dağıtılacağını duyurdu.

Tutdere, İBB’nin yardımlarının süreceğini aktararak, şunları söyledi:

“Sayın Ekrem İmamoğlu ile yapmış olduğumuz toplantıda Adıyaman’daki belediyelerimizin ihtiyaçlarını iletmiştik. Gerçekleştirilen toplantıda Sayın İmamoğlu bundan sonraki süreçte İBB’nin imkanlarını yasalar dahilinde Adıyamanlılar için seferber edeceğinin sözünü vermişti. Bugün de Ekrem İmamoğlu’nun vermiş olduğu sözü tuttuğunu görüyoruz. Adıyaman’daki özellikle muhalefete ait belediyelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak yardım malzemeleri şu anda Adıyamanımıza ulaştı. Bundan sonra ki süreçte de yardımlar gelmeye devam edecek.”

“YARDIMLAR KONUSUNDA İKTİDARIN AYRIMCILIĞIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Milletvekili Tutdere ayrıca, iktidarın yardımlar konusunda ayrımcılık yaptığını ifade ederek, “Yardımlar konusunda bir ayrımcılıkla karşı karşıyayız. Belediyelerimiz bugüne kadar, Belediyeler Birliği başta olmak üzere ilgili bakanlıklardan hak ettiği destekleri alamadı. Kamu kaynaklarının belediyelerimize eşit ve adil bir şekilde dağıtılmasını istiyor, bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.