Rize'nin İkizdere ilçesindeki İskencedere Vadisi'nde açılmak istenen taş ocağına karşı yurttaşların başlattığı mücadele sürüyor. Ramazan Bayramı'nı yaşam alanlarını savunmak için kurdukları çadırda kutlayan yurttaşlar, İskencedere'de taş ocağına ilişkin yaşanan gelişmeleri tiyatroyla anlattı. Tiyatroda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak kendini tanıtan Asuman Fazlıoğlu, "Beni aradı Mehmet Cengiz, dedi ki 'Bakanım bana bir taş ocağı bul. Tabii Mehmet ister de biz bulmaz mıyız, hemen bulmamız gerekiyor. Genel müdür, bize bir taş ocağı bul yola yakın olsun, Mehmet üzülmesin" derken kendini genel müdür olarak tanıtan Ahmet Tuncer ise, "Mehmet'e taş kurban olsun" dedi.

Biyoçeşitlilik açısından zengin İskencedere Vadisi'nde Rize İyidere Lojistik Liman İnşaatı'nda kullanılması amacıyla açılmak istenen taş ocağına tepkiler sürüyor. Haftalardır bölgede kurdukları çadırla doğalarını savunan yurttaşlar, yaşananları skeçle anlattılar. 

Haftalardır doğaları için mücadele eden Asuman Fazlıoğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Ahmet Tuncer genel müdür, Teoman Baş ise belediye başkanı oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı rolünü üstlenen Fazlıoğlu, "Şimdi Mehmet benden taş istedi. İyidere Limanını almış, beni aradı Mehmet Cengiz, dedi ki 'Bakanım bana bir taş ocağı bul.' Tabi Mehmet ister de biz bulmaz mıyız? Mutlaka hemen bulmamız gerekiyor, çünkü bir hizmet ortaya koymamız gerekiyor. Genel müdür, bize bir taş ocağı bul, şöyle yola yakın olsun. Mehmet de üzülmesin fazla" dedi. 

Genel müdür rolündeki Ahmet Tuncer ise Fazlıoğlu'na, "Mehmet'e taş kurban olsun. Bizim maliyeti, her şeyi ucuz, limana yakın, bizim buradaki vadinin istediği yerinden alsın" karşılığını verdi. Fazlıoğlu'nun 'neresi' diye sorması üzerine Tuncer, "İskencedere Vadisi'nden yukarı istediği yerden alsın işte" cevabını verdi. 

Bakan rolündeki Fazlıoğlu, "Bizim genel müdür bu kadar yetenekli ve ekip çok önemli. Ekip ruhu çok önemli. Genel müdürümüz hemen yeri buldu bize" dedi. 

Belediye başkanı rolündeki Teoman Baş, taş ocağı projesine ilişkin, "Bize de geldi bu Cengiz İnşaat'ın vatandaşları. 'Biz burada başlayacağız' dediler, 'başlayabilir miyiz' demediler. Siz verilen direktifleri yerine getirin. Ben de çevreci bir belediye başkanı olarak taş ocağı ile turizmi birleştiriyorum. Turistlerimize güzel güzel anlattık, taş ocağındaki çalışmaları da seyrettireceğiz onlara. Ayrıyetten benim bir misyonum var. Cumhur İttifakı var. Cumhur İttifakı'nın bana verdiği talimatları uygulamak zorundayım. Onların dediklerinin dışına çıkmam. Bana burada taş ocağı olacak dediler, olacak. O zaman turizmi birleştireceğiz" diyerek görüşlerini paylaştı. 

Bakan rolündeki Fazlıoğlu ise belediye başkanını görüşlerinden dolayı tebrik ederek, "Doğru yolu buldu. Koltuğu da sağlama almış oldu" dedi. 

Fazlıoğlu, yurttaşların tepkilerine karşılık olarak, "Değerli vatandaşlarım, ya bir ağaca on ağaç dikeceğiz. Neden endişe ediyorsunuz. Burası iki sene çalışır, sonra size yemyeşil bırakacağız. Çayır çimen, ağaç. Merak etmeyin, küçük bir yer. Ama itiraz ederseniz, jandarma komutanım, köylülerimizin sinirleri yatışsın" dedi.

Jandarma komutanı rolündeki yurttaş ise, "Gazı sıkıyorum bunlar dağılmıyor. Emirlerinizi bekliyorum. Daha çok sıkalım, tamam" karşılığını verdi.