İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Gazze'deki gelişmeleri aktaran TRT Arabi muhabirinin canlı yayında İsral'in saldırısına uğramasına tepki gösterdi. İsrail'in, terör saldırılarını ve işgal politikasını dünyaya anlatan medyayı hedef aldığını söyleyen Altun, "İsrail'in devlet terörizmini kınıyoruz, O'nu tüm bu suçlardan sorumlu tutmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

İletişim Başkanı Altun, sosyal medya hesabından TRT Arabi muhabiri Sami Berhum'un İsrail saldırısına maruz kalması üzerine İngizce bir mesaj yayımladı. Altun'un mesajı şöyle:

"İsrail, Filistin'de insanlığa karşı suç işlemeye devam ediyor. Dünyaya İsrail’in işgal politikasını ve terör saldırılarını dünyaya anlattığı için medyayı hedef alıyor. İsrail, hiçbir değere saygısı olmadığını gösteriyor, son günlerde Gazze'deki TRT Arabi ofisine hava saldırısı düzenlemeye devam ediyor. İsrail’in devlet terörizmini kınıyoruz. O'nu tüm bu suçlardan sorumlu tutmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

TRT ARABI MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINA UĞRADI

Gece saatlerinde Gazze'den son gelişmeleri aktaran TRT Arabi muhabiri Sami Berhum, canlı yayın sırasında İsrail'in saldırısına uğradı. Muhabir Berhum bağlantıyı sürdürdüğü sırada büyük bir patlama yaşandı. Muhabir ve teknik ekip büyük panik yaşarken, canlı yayın güçlükle sürdürülebildi. Saldırıda yaralanan olmadı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 17'si çocuk olmak üzere 69'a yükseldiği bildirildi. Yaralı sayısının da 390'ı aştığı aktarıldı.