İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Parkı’nın mülkiyetinin devredildiği Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na ait II. Beyazıt Camii’nin Hünkar Kasrı'nın 10 yıldır restore edilmediğini açıkladı. Hünkar Kasrı'nın görüntülerini paylaşan İmamoğlu, "10 yıldır böyle, görüyor musunuz halini?" dedi.

KRT Tv'de' Şimdiki Zaman' programının konuğu olan İmamoğlu, İBB olarak bakımı yapılmayan mezarlıkları, şehitlikleri tek tek temizlettiklerini söyleyerek "Mezarları, şehitlikleri unuttular. Kimse bize hikaye anlatmasın" ifadesini kullandı. 

"AYNI VAKFIN MÜLKÜ, 1O YILDIR BÖYLE"

Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Bize Genel Müdür ‘Biz vakıf mallarını koruyoruz, burayı onun için aldık’ diye savunuyor ya… Burası bahsi geçen Beyazıt Vakfı’na ait II. Beyazıt Camii’nin Hünkar Kasrı. II. Beyazıt, bu camiye namaza geldiğinde namazını burada kılıyor. Burası 10 yıldır böyle, aynı vakfın mülkü. Hani diyorlar ya ‘Biz ecdat malına sahip çıkıyoruz, kültür varlığına sahip çıkıyoruz, o kanun gereği aldık’ diyorlar ya, 10 yıldır böyle, görüyor musunuz halini?

Özel bir yapı burası, II. Beyazıt döneminde yapılan bir yapı. Bizzat Beyazıt Vakfı’na ait. Şimdi ne diyecekler biliyor musunuz; ‘İhale yaptık yapacağız’. Ne zaman? İmamoğlu, dedikten sonra. Unuttukları bütün ecdat eserlerini harekete geçiriyoruz. Nerede bir eksiklik görüyoruz, arkadaşlara ‘Hemen, derhal diyorum’. Mezarları, şehitlikleri unuttular. Tek tek temizletiyoruz, kimse bize hikaye anlatmasın."