İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı birlikte etiketleyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamasına gelen tepkilerle ilgili "Tümüyle iyi duygularla yazılmıştır mesajımız. Sağında, solunda, arkasında kimse bir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur" dedi.

Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece'de "Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı" ağaç dikim törenine katıldı. İmamoğlu çiftine, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan ile başta İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu çok sayıda İBB bürokratı ve kadın çalışanları eşlik etti.

İLK FİDAN MERAL AKŞENER ADINA

İmamoğlu çifti ilk fidanı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener adına dikti. Ekrem İmamoğlu, "Meral Hanım’a dün sertifikasını ilettik. Eşimle de görüştüler. Burada başta sevgili annelerimiz olmak üzere kadınlar için ağaçları dikiyoruz. Meral hanım adına dikilen bu ağaç memleket için hayatını feda etmiş bütün şehitlerimize ve onların güzel annelerine de dikmiş oluyoruz. Umut ederim buradaki ağaçlar bu ülkenin barışı, huzuru, mutluluğu için büyüyecek. Beraber büyütmemiz lazım, çabamız o" dedi.

“TÜMÜYLE İYİ DUYGULARLA YAZILMIŞTIR”

Fidan dikiminin ardından gazeteciler, İmamoğlu’na, sosyal medya paylaşımında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı  Pervin Buldan’ı etiketleyerek mesaj atması ve sonrasındaki değerlendirmeleri sordu. İmamoğlu'nun yanıtı ise şöyle oldu:

"Biz herkesi davet ettik. Biz memleketin her şahsına 83 milyon insan olarak bakıyoruz. Bu memleketin bireyleri olarak bakıyoruz. Tümüyle iyi duygularla yazılmıştır, dünkü mesajımız. Sağında solunda arkasında önünde hiç kimse bir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur. İyi duygular kazanır, iyilik kazanır. Biz bu memleketteki tüm kötülükleri defetmek istiyoruz. Bölüp parçalamayı, birilerini ayrıştırmayı hedef edinen hangi dil varsa bu topraklardan uzak olsun istiyoruz. Bayrağımızın, milli birliğimizin var olması için tek bir vatandaşımızın bile dışında kalmayacağı bir süreç yaşamak istiyoruz. Bu memleket de öyle kuruldu. Hala o inançla dimdik ayakta. Allah'ın izniyle bu olacak. İyilik kazanır, iyiler kazanır, kimse iyilikten geri durmasın." 

"BU KADIN FİKRİ ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM"

Ekrem İmamoğlu, Pervin Buldan'ın etkinliğe katılmasının siyaseten bir ittifak anlamına gelip gelmediğinin sorusunu ise "Hiç öyle bir şey yok. Biz nasıl ‘İstanbul İttifakı’, ‘Türkiye ittifakı’ dedik... Memleketin, her kesimin içinde olduğu bir ittifak. Şimdi ne yaptık? Kendi adımıza ağacımızı diktik, emekçi kadınlar adına ağacımızı diktik. Kıymetli hanımefendi Meral Akşener ablamız için ağacımızı diktik. Ayırmıyoruz. Şimdi de Sayın Cumhurbaşkan’ımızın eşi Emine Erdoğan için dikeceğiz. Bu fikir, kadın fikri. Bu kadın fikri önünde saygıyla eğiliyorum onu yerine getiriyorum. Bunu anlayan anlar" diye yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya’nın adlarına da ağaç diken İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan adına fidan dikerken şunları söyledi:

"Aklına öfkeli bir cümle gelen bir siyasi hemen aklına annesini getirsin. Anne müthiş bir vicdandır. Onun emeği üstünüzde durur. Kötü söz söyletmez size. Sayın hanımefendi Emine Erdoğan'ın fidanını dikerken annelik duygusunu hiçbir siyasi aklından çıkarmasın, annesinin duygusunu, annesinin ona kattıklarını. Ben bütün anneler için bu fidanı dikmiş olalım."

PERVİN BULDAN: ELEŞTİRENLERE BU MANZARAYI HEP HATIRLATACAĞIZ

Törene katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise eleştiriler ile ilgili olarak, şunları söyledi: 

"Eleştiri yapanlara en güzel cevabımız bugün tekrar bir araya gelmemiz oldu. Türkiye'nin bu tür manzaralara ihtiyacı var. Hele hele bu kadar kutuplaşmanın ve ayrımcılığın olduğu bir dönemde HDP'yi kriminalize etme çabalarının olduğu bir dönemde, Türkiye toplumunun bugün bu resmi görmesi gerektiğini düşünüyorum. Eleştiriler çok yersiz gerçekten, eleştiri yapanlara da bu manzarayı her zaman hatırlatacağız."

Kadınlar adına hatıra ormanı oluşturma fikrinin sahibi Dilek İmamoğlu da törende yaptığı konuşmada, "Özgür, adil, barışçıl bir dünyanın ancak eşitlik temeli üzerine kurulabileceğini belirterek, “Cinsiyetler arası ayrımcılığın olmadığı, toplumsal eşitliğin üstün bir değer kabul edildiği, hayatın bütün alanlarında fiilen yaşandığı bir dünya. Böyle bir dünyayı kurabilmek için öncelikle kadınların ve erkeklerin buna inanmaları, bu yeni hayatın güzelliklerini kendi içlerinde hissedebilmeleri gerekiyor. Dayanışma olmadan, bu hayatta çok az şeyi başarabiliriz. Eşit bir dünyayı da ancak kadınlar ve erkekler arasında güçlü bir dayanışmayla inşa edebiliriz.  8 Mart işte bu dayanışmanın bir ifadesi olarak da çok anlamlı ve değerlidir” dedi.