İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin İYİ Parti'li üyesi Taylan Yıldız, Kanal İstanbul ile ilgili anketine bot hesaplardan sahte oy atıldığı yönünde açıklama yapmış, AKP'liler de buna tepki göstermişti. Yıldız, bugün de sosyal medya hesabından bir belge yayınlayarak, "Ben belgesiz konuşmam. 250 bin sahte oy satın almışsınız. İnternetçi abiniz öğrenemez mi sandınız” dedi.

Kamuoyunda "İnternetçi arkadaş" diye tanınan İYİ Parti'li Taylan Yıldız, İBB Meclisi'nin dünkü oturumunda “Kanal İstanbul" ile ilgili bir anket yaptığını söylemişti. Yıldız, sosyal medya üzerinden yönelttiği "Kanal İstanbul'u destekliyor musunuz" sorusuna yüzde 97 oranında "Hayır" yanıtını aldığını, ancak bu anketi meclis konuşmasında kullanmak için yaptığını duyurunca, işin içine trollerin girdiğini ve sonucun değiştiğini iddia etmişti. AKP'liler ise İYİ Parti'li Yıldız'ın anket açıklamasına tepki göstermişti.

Taylan Yıldız, Twitter hesabından “Vatandaşın Kanal İstanbul'a tepkisinden korktuğunuz için bot hesaplarla sahte oy kullanıyorsunuz demiştim. İtiraz ettiniz. Ben belgesiz konuşmam. 250 bin sahte oy satın almışsınız. İnternetçi abiniz öğrenemez mi sandınız?” paylaşımında bulundu. Yıldız'ın bu paylaşımında 250 bin bot hesap alınmasına ilişkin sipariş özeti görseli de yer aldı.