İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), havaların ısınmasıyla birlikte serinlemek amacıyla kullanılan baraj ve göllere girilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

İSKİ'den yapılan açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte barajlar ve göllerin serinlemek amacıyla kullanılmaya başlandığı belirtildi.

Buralardaki tatlı suyun kaldırma kuvvetinin denizlere göre daha düşük, bu nedenle yüzmenin de çok zor olduğu belirtildiği açıklama, şöyle:

"Yaz aylarının yaklaşması ve havaların ısınması ile barajlar ve göllerin serinlemek amacıyla kullanıldığı gözlemlenmektedir. Bilindiği gibi tatlı suların kaldırma kuvveti, denizlere göre oldukça düşüktür. Dolayısıyla buralarda yüzmek, denizlere göre çok daha zordur. Yine baraj ve göllerin tabanlarının balçık olması, boğulma riskini daha da arttırmaktadır.

İdaremiz, üzücü olayların yaşanmaması için basın yayın organları, dijital mecralar ve bilgilendirici tabelalar vasıtasıyla İstanbullulara gerekli uyarıları belirli periyodlarla yapmaktadır. Ancak bununla birlikte üzücü hadiselerin yaşanmaması adına, ailelerin de bu konuda duyarlı olmaları ve çocuklarını bilinçlendirmeleri büyük önem arz etmektedir.”