İsrail'in Mescid-i Aksa 'da Filistinlilere yönelik saldırıları İstanbul'da da protesto edildi. Binlerce kişinin İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirdiği gösteride, Filistinlilere yönelik saldırıların sürmesi halinde eylemlerin dozunun artırılacağı mesajı verildi.

İsrail'in Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde evlerinden zorla çıkarmaya yönelik saldırılarına tepki gösteren binlerce kişi dün gece İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Özgür-Der, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Anadolu Gençlik Derneği'nin destek verdiği protestoya katılanlar Türk, Filistin ve Doğu Türkistan bayrakları taşıdı. Protestocular, "Mehmetçik Aksa'ya", "Dişe diş, kana kan, intikam intikam", "Kudüs'e selam, direnişe devam", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Mescid-i Aksa onurumuzdur" sloganları attı. 

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "One minute" tepkisini ve İsrail'in Mavi Marmara baskınını hatırlatarak, "Onlar söz verdiler ve sözlerinde durdular. Sizler de sözlerinizde durmak için şehadete hazır mısınız? 6 Gün Savaşları'nda Türkiye halkının bir kısmı İsrail'in yanındaydı. Oyuna gelmiştik. Ama şimdi Türkiye halkının bütün kesimleri Filistin'in yanında. Halkımız uyandı, aslan uyandı. Mehmetçik Aksa'ya sloganı atılıyor artık. Netanyahu duy bu sesi" dedi.

"SİYONİZM İNSANLIK İÇİN BİR VİRÜSTTÜR"

Siyonizmin insanlık için bir virüs olduğunu ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyonizm koronavirüs gibidir. Orta Doğu'da oluşmuş bir çıbandır. İnsanlık için bir virüstür. İnşallah bu virüs, ortadan kalkacak. Netanyahu seçimleri kaybetti. Kilit parti, Arapların partisi oldu. Müslümanların partisi nereyi destekleyecekse orası hükumet olacak. Elbette ki bu Netanyahu'nun partisi değil. O da ne yapıyor? Kaosu yükseltmek istiyor. Çatışmaları El Halil'e, Ramallah'a, Nablus'a yaydı. Filistinliler direniyor. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve ümmet direniyor. Sabırla, disiplinle hareket edeceğiz. Eylemlerimizi Filistin'deki olaylara göre şekillendireceğiz.

Siyonistler , Yahudilere ve Hristiyanlara da zulmediyor. Hristiyan alemi neredesiniz? Amerika'da bir avuç evanjeliste mi mahkum oldunuz? Köle misiniz? Şu anda Allah'a şükürler olsun, Londra'da, Hollanda'da ve Avrupa'nın diğer merkezlerinde insanlar ayağa kalktı. Bütün dinlerden insanlar var. Herkes eylemler yapıyor ve Filistin'in yanında yer alıyor." 

"MESCİD-İ AKSA'YA SALDIRIRLARSA DAHA BÜYÜK EYLEM YAPACAĞIZ"

İHH Başkanı Yıldırım, siyonsitlerin bu sabahtan itibaren Mescid-i Aksa'ya saldırmaya niyetlendiklerini iddia ederek, "Mescid-i Aksa'ya saldırmaya niyetlenirlerse o zaman sizi yine çağıracağız. Bu sefer de daha büyük bir eylem yapacağız. O eylemin ne olacağını herkes görecek. Biliyorlar ki biz boşuna konuşmayız. Şunu unutmayın ki İsrail dünyayı test etti. Bu testin sonunda, Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki bu kararı bir ay ertelediler. Bir ay içerisinde Türkiye'nin nabzı düşsün istiyorlar" dedi.

İslam dünyasının liderlerine de "Kimseden korkmayın, Allah'tan korkun" diye seslenen Yıldırım, "Kanımızla çizdik Kudüs'ün özgürlüğünü. Vermeyiz asla siyonistlere. Canımız, başımız gider ama zannetmeyin sadece ölme sevdalısıyız. O başı Mescid-i Aksa'da özgürce secdeye koyar öyle şehit oluruz. O secde anında siz orada olmayacaksınız. Defolacaksınız. Kudüs, Müslümanların başkentidir. Barış kentidir" diye konuştu.