Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 2 Haziran’da yurda giren bir TIR'ı takibe alan polisin, TEM Otoyolu Çatalca gişelerinde durdurduğu araçta, özel eğitimli dedektör köpeği “Alex” ile yaptığı aramada 56 kilo 780 gram Hint keneviri ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 2 Haziran’da yurda giriş yapan ve uyuşturucu madde taşıdığından şüphelenilen bir TIR'ı takibe aldı. İstanbul il sınırlarına girince TEM Otoyolu Çatalca gişelerde durdurulan TIR'ın dorsesinde Narkotik Şube'de görev yapan özel eğitimli dedektör köpeği “Alex” ile arama yapıldı. Boş olduğu anlaşılan TIR'ın dorsesinde yapılan aramalarda, tahta aralarına zulalanmış 56 kilo 780 gram Hint keneviri bitki parçaları ele geçirildi. Bu arada Bosna Hersek kökenli TIR sürücüsü gözaltına alındı.

Uyuşturuculara el konulurken, yakalanan ve “uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti” suçundan adli makamlara sevk edilen yabancı uyruklu zanlı, tutuklanarak cezaevine konuldu.