İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık’ın verdiği deprem toplanma alanlarına yönlendirici levhalarını asılması önergesi oy birliğiyle kabul edildi.

İBB Meclisi'nin şubat ayı ikinci oturumu yapıldı. Toplantıda, İYİ Partili Meclis Üyesi Ali Kıdık'ın verdiği deprem önergesi görüşüldü. Oy birliği ile kabul edilen önergeye göre, kentteki tüm deprem toplanma alanlarına yönlendirici levha asılacak. Pilot bir mahalle seçilerek deprem tatbikatı yapılacak. Uygulama ile o bölgenin deprem önlemlerinin yeterliliğinin test edilmesi amaçlanıyor.

Ali Kıdık, önergesinde şunları ifade etti:

"Çağımızın vebası Covid 19 salgını ile uğraşırken, deprem gerçeğini unutmamamız gerektiği, İzmir ve Silivri açıklarında meydana gelen depremlerle bir kez daha anımsatmıştır. Her ne pahasına olursa olsun enerjimizi mutlaka deprem tedbirlerine harcamamız gerekmektedir.

Vatandaşımız biz İBB Meclisi üyelerini İstanbul’dan sorumlu kılmıştır. Bu sorumluluğun bilincini hepimiz iyi kavramalıyız ve buna göre hareket etmeliyiz.

İçişleri Bakanlığımıza bağlı Afet ve Acil Durum Başkanlığı acil durumlara yönelik çalışmalar yürütüyor olsa bile, yeterliliği tartışılır. Bizim de belediyeler olarak üzerimize düşen veya vazife addedeceğimiz ve yapılması gereken önlemler bulunmaktadır."