İstanbul’da öğlen saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak yağmur birçok yerde olumsuzluklara neden oldu. Bölgesel göllenmeler tramvay seferlerinin aksamasına neden oldu. 

İstanbul'da yaklaşık bir haftadır süren yağışlar, bugün öğlen saatlerinden etkisini artırdı. Meteorolojinin uyarına rağmen, tedbirsiz çıkan vatandaşlar yağıştan etkilendi.

Su baskınları, gölleşmeler nedeniyle trafik aksarken, bir süre Kabataş-Bağcılar ve Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı seferleri yapılamadı.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda geçici bir süre için seferlerimiz, Bağcılar-Fındıklı istasyonları arasında yapılmaktadır" denildi.

Bir süre sonra da "Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'nda geçici bir süre için seferlerimiz yapılamamaktadır" uyarısı yapan Metro İstanbul, yaklaşık yarım  saat sonra seferlerin normale döndüğünü açıkladı.

Başakşehir Şeyh Şamil Caddesi'nde yağmurun ardından yol kenarındaki bir istinat duvarı çöktü. Olay yerine ekipler sevk edildi. 

Etkili olan kuvvetli yağış Sultangazi'de su baskınlarına yol açtı. Cebeci Mahallesi'nde bazı sokaklar su altında kaldı. Araçlar suda mahsur kalırken evleri de su bastı.