İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların ilk gününde İstanbul trafiğini Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yönetti. Emniyet, jandarma, Karayolları ve esnaf odaları ile koordineli çalışılarak kazalara ve tıkanan yollara anında müdahale edildi. Ücretsiz hizmet veren toplu ulaşım araçları vatandaşlardan ilgi gördü. Trafikte büyük bir yoğunluk yaşanmadı.

İstanbul’daki 7 bin 60 okulda, 2 milyon 819 bin 443 öğrenci ve 198 bin 165 öğretmen bugün ders başı yaptı. 324 bin öğrenci ise 18 bin servis aracıyla okullarına taşındı. İBB’ye toplu taşıma araçları, bireysel araç kullanımını asgariye indirmek, trafik yükünü azaltmak ve güvenli taşımacılığı özendirmek amacıyla bugün 06:00-14:00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verdi.

İBB, kent genelindeki ulaşım ve trafiği sabah 06:00’dan itibaren AKOM’dan yönetti. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Genel Sekreter yardımcıları İbrahim Orhan Demir ve Murat Yazıcı, Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Seyfüllah Demirel, İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, 4 saat boyunca kent genelindeki trafik koordinasyonunu sağladı.

İstanbul Emniyeti, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı (İTO), İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) temsilcileri de trafik koordinasyonu için AKOM’da hazır bulundu. Koordineli çalışılarak kazalara ve tıkanan yollara anında müdahale edildi. Ücretsiz hizmet veren toplu ulaşım araçları vatandaşlardan ilgi gördü.

Sabah saatlerinden itibaren İstanbul trafiğinde ciddi bir yoğunluk yaşanmadığını belirten İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, “Bugün trafik yoğunluğu yüzde 63’e kadar yükseldi. Tıkanan yollara kolluk güçleriyle ve kazalara sahada hazır tuttuğumuz çekicilerle anında müdahale ettik. Okul açılmadan önceki iş günlerinde trafik yoğunluğu 58’lere kadar yükseliyordu. Dolayısıyla okulun kent genelindeki trafiğe çok büyük bir etkisi olmadı. Sağlıklı bir eğitim yılı başlangıcı oldu” dedi.

Öte yandan, sabah saatlerinde Ümraniye TEM bağlantı yolu alt geçidinde servis aracı ile sivil aracın karıştığı bir trafik kazası yaşandı ve 5 kişi yaralandı. Yaralılar, itfaiye ekipleri tarafından araçlardan çıkartılarak ambulansla hastaneye sevk edildi.