Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 3 ilde yapılan operasyonlarda, örgütün kripto haberleşme programı “Bylock” kullanıcısı olan ve hakkında daha önce etkin pişmanlık hükümleri kapsamında itirafçı beyanı bulunan 9 kişi gözaltına alındı.

Emniyetten yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 13 kişinin yakalanması için bu sabah İstanbul merkezli 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 9 kişi yakalandı. Örgütün kripto haberleşme programı “Bylock” kullanıcısı oldukları, haklarında etkin pişmanlık hükümleri kapsamında itirafçı beyanları bulunduğu iddia edilen 9 kişinin, TSK ve Emniyet mahrem imamlığı görevinde bulunarak örgütün yurt dışı yapılanmasında sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri, aralarında avukat, kamudan ihraç mühendis, öğretmenler ile halen aktif kamu personeli de bulunduğu bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, gözaltına alınan 9 kişinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalar sonucunda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Polis konuyla ilgili olarak soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.