İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Grubu, 1 Temmuz'a kadar sürdürecekleri sosyal medya eylemini başlattı. Grup, "Faili serbest" etiketiyle, "İpek Er'e ne oldu? Faili serbest, suç ortağı devlet" yazılı bir video paylaştı. 

İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Grubu, kadın cinayetlerinde faillerin serbest bırakılmasına dikkat çekmek için "Faili serbest" etiketiyle bir sosyal medya eylemi başlattı. Grup, bu hafta her gün aynı saatte "Faili Serbest" etiketiyle bir video paylaşacaklarını duyurdu. Grup ilk olarak kayıp Gülistan Doku ve İpek Er cinayetiyle ilgili video yayımladı. Videoda, "Gülistan Doku'ya, İpek Er'e ne oldu? Faili serbest, suç ortağı devlet. İstanbul Sözleşmesi Uygulansın, failler cezasız kalmasın" yazısı yer aldı.

Grubun açıklamasında, "Şiddet faili erkekleri koruyanların 'bu ülkede faili meçhul kadın cinayeti yok' diyenlerle, mafya-devlet hesaplaşmasını kadın bedeni ve hayatı üzerinden yürütenlerle, İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece yarısı çekilmeye kalkanların aynı kişiler olduğunu iyi biliyoruz" denildi ve şunlar aktarıldı:

"Nadira Kadirova AKP vekili Şirin Ünal'ın evinde ölü bulunuyor, Yelda Kaharman AKP vekili Tolga Ağar'la görüştükten hemen sonra ölü bulunuyor, Gülistan Doku ise hala bulunamıyor(!) Bu cezasızlık hayatlarımıza mal oluyor. Bu kirli iktidar-erkek ilişkileri hayatlarımızı yok sayıyor. Devlet kadınları, LGBTİ+'ları şiddetten koruma, failleri etkin cezalandırma yükümlülüğünden caydığını açıkça ilan ederek katilleri sevindirirken biz de hayatlarımız için, erkek adalet değil gerçek adalet için, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için isyandayız."