İstanbul'da, turizm ve seyahat acentesi görüntüsü altında göçmen kaçakçılığı yaptığı ve para akladığı gerekçesiyle 8 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 32 şüpheli yakalandı. Operasyonda, bir milyon 214 bin lira ve bir milyona yakın döviz ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerince, turizm ve seyahat acentesi olarak faaliyet gösteren birkaç iş yerinin göçmen kaçakçılığı yaparak hawala (yasa dışı olarak toplanan paraların başka bir ülkeye illegal yollarla transfer edilmesi) yöntemiyle para akladıkları tespit edildi. Yapılan 2 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda döviz ofisi, kuyumcu, para transfer merkezi gibi iş yerlerinin de içinde olduğu öğrenilen 8 farklı adrese yapılan operasyonlarda 32 şüpheli yakalandı.

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda bir milyon 214 bin 110 TL, 400 bin 303 dolar, 417 bin 980 euro, 290 İsviçre frangı, 810 pound ile “hawala” sisteminde kullanıldığı düşünülen çok sayıda belge ve defter ele geçirildi.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce, 2021 yılı içerisinde toplam 22 operasyon gerçekleştirilirken, operasyonlarda yakalanan 155 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.