İstanbul Pendik Kaynarca’da yapımı devam eden metro inşaatında patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle çevredeki iş yeri ve evlerin camları kırılırken bir kişi hafif şekilde yaralandı.

Pendik ilçesi Kaynarca Mahallesi'ndeki metro inşaatı sırasında meydana gelen patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Çevre sakinlerinin panik yaşadığı olayda ilk belirlemelere göre bir kişi kırılan cam parçalarının isabet etmesi nedeniyle hafif şekilde yaralanırken. Korkutan patlama sırasında bir kişi de baygınlık geçirdi.

PENDİK KAYMAKAMLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Pendik Kaymakamlığı da patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Bugün saat 19.40 sıralarında ilçemizin Kaynarca Mahallesi Tevfik İleri Caddesi üzerinde bulunan İBB Metro İstasyonu inşaatında patlama ihbarı alınmıştır. Olay yerine ivedilikle güvenlik, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilerek, gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Alınan ilk bilgilere göre;

metro inşaatında kullanılan patlayıcılardan artan kısmının kontrollü olarak imha edildiği sırada boş kapsüllerin patladığı, patlama nedeniyle Tevfik İleri Caddesi'ndeki bazı iş yeri ve meskenlerde cam kırılmaları, yoldan geçen araçlarda maddi hasar oluştuğu, şantiyede çalışan bir işçimizin hafif şekilde yaralandığı ve tedavisinin olay yerinde yapıldığı, olay mahalli dışında bir vatandaşın fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı anlaşılmıştır. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır."