Nakliyat-İş Sendikası, 28'i Nakliyat-İş üyesi toplam 54 Pegasus çalışanın işten atılmalarını protesto etmek ve haklarını almak için Sabiha Gökçen Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı. Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu "Artık işverenin karşısında DİSK var, Nakliyat-İş var. Sendikamız üyesi olsun ya da olmasın tüm Pegasus çalışanlarına sahip çıkacağız" dedi.

Nakliyat-İş Genel Merkezi, "Bir kez daha Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 'Sendika Haktır Engellenemez' diyerek işvereni protesto ettik" açıklaması yaptı. Sendikadan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Sendikamız kısa bir süre önce Pegasus Havayolları’nda sendikal örgütlenme çalışması başlatmış ve önemli sayıda işçi sendikamıza üye olmuştur. Ancak Pegasus işvereni örgütlenmenin önünü kesmek ve işçileri sendikadan vazgeçirmek için hava yollarında değişik kıdemde ve farklı pozisyonlarda çalışan, 28’i sendikamız üyesi toplam 54 çalışanı hiçbir gerekçe göstermeden işten atmıştır. 

Ali Rıza Küçükosmanoğlu konuşmasında, özellikle çalışma koşullarının kötü olması nedeni ile çalışanların sendikaya üye olduklarını belirtti… İşverenin bu süreçte çalışanlara sendikadan istifa etmeleri koşulu ile %15 zam, dört maaş ikramiye gibi tekliflerinin de olduğunu belirterek bunları kabul etmeyen işçileri işten attığını ifade etti.

Küçükosmanoğlu, 'Artık işverenin karşısında DİSK var, Nakliyat-İş var. Sendikamız üyesi olsun ya da olmasın tüm Pegasus çalışanlarına sahip çıkacağız' dedi ve işverenin, işçileri işe geri almasını istedi. Pegasus’da atılan işçiler geri alınıncaya kadar ve bu işyeri sendikalı toplu iş sözleşmeli oluncaya kadar her platformda, her yerde mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti."