Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın AKP Büyük Kongresinde iken vatandaşlara “evden çıkmayın” SMS’i göndermesi tartışılırken, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş TBMM’de “Salgından dolayı hayatını kaybeden her bir vatandaşımızın vebali üzerinizdedir” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, dün hemşehrilerine “evden çıkmayın” mesajı attığı sırada delege olarak AKP 7. Olağan Büyük Kongresi’nde bulunduğu ortaya çıkınca tepki çekmişti.

Bunun üzerine İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş yaşananları, bugün TBMM Genel Kurulu’nda eleştirdi. Ataş, konuşmasında şunları söyledi:

"AKP 81 ilden insanları Ankara’ya toplamış salon lebalep dolu diye siyasi şov peşinde koşuyor, kongre yapıyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar sorumsuzluk ve utanmazlık görülmemiştir. Pandemiyle verilen mücadele de emeklere yazık değil mi? Sağlıkçılarımızın, esnafımızın ve sokakta maske takmıyor, mesafeye uymuyor diye ceza kestiğiniz vatandaşımızın yüzüne nasıl bakacaksınız? Bu saatten sonra alınacak bütün önlemler anlamsız, yetkililer tarafından yapılan bütün açıklamalar değersizdir. Salgından dolayı hayatını kaybeden her bir vatandaşımızın vebali üzerinizdedir.”