İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cuma namazı hutbesinde Diyarbakır'ı fetheden İyaz Bin Ganem'in adını anıp Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsetmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı’na tepki gösterdi. Cuma namazına gitmeme yönünde aldığı kararın ne kadar doğru çıktığını vurgulayan Çıray, "Bir gurup arkadaş cemaat oluşturup -yeryüzü mescit- Cumamızı kılarız. Bu Diyanetin arkasında durmayız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılki Zafer hutbesinde de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadı. Büyük Taarruz, Mohaç, Malazgirt ve Diyarbakır'ın fethine ayırdığı Cuma namazındaki hutbede, Diyarbakır'ı fetheden Hazreti Ömer'in komutanı İyaz bin Ganem'in adını anıp Mustafa Kemal Atatürk'ten hiç bahsetmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı’na İYİ Parti'den tepki geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Zafer hutbesinde Atatürk yine anılmadı. Kurtarıcımızı inkâr eden bu iktidarda Cuma namazına gitmeme kararım ne kadar doğru çıktı. Bunlar gider gitmez ilk Cuma'da nerde kalmıştık, diye şükür edip namazımı kılacağım” dedi.

Çıray, kısa süre sonra yaptığı bir başka paylaşımda ise “Bir gurup arkadaş cemaat oluşturup -yeryüzü mescit- Cumamızı kılarız. Bu Diyanetin arkasında durmayız” mesajını verdi.