İyi Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da "özür" açıklaması için "Çocuklar olsaydı, daha tutarlı olurdu. Bu bir çocuk oyunu olsaydı, bu bir 8-10 yaşlarında çocukların kurduğu oyun olsaydı daha tutarlı olurdu. Siyaset, ciddi bir iştir. Devlet adamlığı, çok ciddi bir iştir.  Türkiye bugünkü siyasal iktidarın, yönetemeyen bir iradenin maliyetini sofrada eksilen ekmek, cepte eksilen harçlık ve çocuk oyunundan daha beter bir kamu iradesi ile karşı karşıya kalarak ödüyor" dedi.

Tatlıoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Bazı milletvekilleri için Meclis'e getirilen fezlekelerle ilgili bir soru üzerine Tatlıoğlu, "İYİ Parti milletimizin iradesini temsil eden bir parti olmuştur. Ve milli iradenin de devlete hakim olması mücadelesini veren bir partidir" yanıtını verdi.

Uygur Türkleri için TBMM'de ortak bir tavır alınması gerektiğini belirten Tatlıoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye haklı olarak Myanmar’daki zulme devlet olarak yerine gitmiş ve oralarda göz yaşı dökmüştür. Haklıdır. Dünyanın her bölgesindeki mezalime tepki gösterme gayreti olan Türkiye’nin, Sincan Uygur Türk Bölgesi’ndeki mezalime sırtı dönük yaşaması mümkün değildir. Bu konuda ortak bir tavır, ortak bir karar TBMM'nin milletimize karşı olan sorumluluğunun, gereğidir diye düşünüyoruz. Bu talebimizi bu Çarşamba, TBMM Başkanı’na grup başkanı ve başkanvekilleri olarak bizzat ileteceğiz.

"İYİ PARTİ MİLLETİMİZİN İRADESİNİ TEMSİL EDEN BİR PARTİ OLMUŞTUR"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tatlıoğlu, İYİ Parti tarafından fezlekelerle ilgili farklı açıklamalar yapılmasına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

"İYİ Parti olarak bizim terör konusundaki çizgimiz bellidir. Bizim PKK, HDP, terör, demokrasi, adalet, parlamento konusunda da çizgimiz çok net ve açıktır. Henüz Genel Kurul’a gelmiş bir fezleke yoktur. Ama biraz baktığımızda bu fezlekelerle ilgili bir kararda, bir belirsizlik olduğu kanaatindeyiz. Ama fezlekeler gelir, bizim karar alma mekanizmamız var. İYİ Parti milletimizin iradesini temsil eden bir parti olmuştur. Ve milli iradenin de devlete hakim olması mücadelesini veren bir partidir."

"SEÇİMİN OLMASINI ARZU EDİYORUZ"

Tatlıoğlu, ara seçimin gündeme gelmesiyle ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:

"Biz milletin iradesi ile iktidarın isteği arasında çok ciddi bir ayrışma olduğunu görüyoruz. Saray ile milletin arasında çok ciddi bir mesafe var. Bu devlet ile millet arasında bir ayrışma olmasın diye uğraşıyoruz. Ve İYİ Parti olarak Türkiye’de siyasi iklimin değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Artık Türkiye bu hukuki, ekonomik ve sosyal inişi durdurmalı ve savrulmayı durdurmalı. Bu çürümüş hatta küflenmiş ilişkilere sayalı siyasi atmosferin değişimine bağlı olduğuna inanıyoruz ve seçimin olmasını arzu ediyoruz. Ve milli iradeye gidilmesini istiyoruz."

"BU BİR 8-10 YAŞLARINDA ÇOCUKLARIN KURDUĞU OYUN OLSAYDI DAHA TUTARLI OLURDU"

Tatlıoğlu, Bakan Koca ve Bakan Selçuk'un özür açıklamasının sorulması üzerine şu yorumu yaptı:

"Çocuklar olsaydı, daha tutarlı olurdu. Bu bir çocuk oyunu olsaydı, bu bir 8-10 yaşlarında çocukların kurduğu oyun olsaydı daha tutarlı olurdu. Siyaset, ciddi bir iştir. Devlet adamlığı, çok ciddi bir iştir.  Türkiye bugünkü siyasal iktidarın, yönetemeyen bir iradenin maliyetini sofrada eksilen ekmek, cepte eksilen harçlık ve çocuk oyunundan daha beter bir kamu iradesi ile karşı karşıya kalarak ödüyor."