İYİ PARTİLİ TATLIOĞLU’NUN DİNLEDİĞİ ESNAFIN KAMULAŞTIRMA TEPKİSİ: “BÜRO VERELİM’ DEDİLER, ESNAFIZ BİZE İŞ YERİ LAZIM”

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu’nun seçim bölgesi Bursa Beşyol’da dinlediği esnaf, “1500 – 2000 bin lira fiyat biçerek talepte bulundu belediyemiz. Dükkan verecekseniz oturup konuşalım, dedik. Yok dediler, ‘dükkan veremeyiz, zaten bize 10 tane dükkan kalıyor’ dediler, ‘büro verelim’ dediler. Biz esnafız, bize iş yeri lazım” dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ve beraberindeki il teşkilat yöneticileri, seçim bölgesi kamulaştırma çalışmaları yapılan Osmangazi İlçesi Beşyol semtinde esnafı ziyaret etti.

Yaklaşık 8 yıl önce köprülü kavşak için başladığı, daha sonra hastane yapılacağının söylenerek devam ettiği söylenen kamulaştırma çalışmalarının bölge halkını ve esnafı zor durumda bıraktığını belirten esnaf, şöyle konuştu:

“Biz esnafız, burada hepimizin iş yeri var. Çok mağduruz. 2014 yılında buraları kamulaştırma adı altında, 1500 – 2000 bin lira fiyat biçerek talepte bulundu belediyemiz. Size üç tane seçenek sunuyoruz, dediler. Bakın biz esnafız, iş yerimiz var, dükkânımız var; dükkan verecekseniz oturup konuşalım, dedik. Yok dediler, ‘dükkan veremeyiz, zaten bize 10 tane dükkan kalıyor’ dediler, ‘büro verelim’ dediler.

‘Biz 40 yıldan beri bu yol üzerindeyiz’ dedik. Bu yol üzerinde hangi firma büro yapmış da tutturmuş. Onlarca arkadaşımızın bürosu var, hiçbir değeri yok. Hiç para kazanamadılar orada. Biz esnafız, bize iş yeri lazım. Başka seçeneğiniz ne, dedik. 1500 – 2000 lira arasında para verebiliriz, dediler. Şu benzin istasyonunu, 2 bin liraya aldıkları yeri 6700 lira resmi satış var, gayrı resmi satışını siz biliyorsunuzdur.”

Esnafı dinleyen Tatlıoğlu, İYİ Parti olarak gerek TBMM’de, gerekse Belediye meclislerinde bölge halkının ve esnafımızın sesini duyuracak ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.