İzmir Makedonya Sarovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği ve Dayanışma Derneği Üyesi Ziya Demirci, 16 Temmuz'da İzmir'in Bornova ilçesinde bir grup Suriyeli mülteci tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Demirci, hastaneye kaldırılırken saldırganlar halen bulunamadı. Konuyu TBMM gündemine taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya  “Saldırganlar neden hala yakalanamadı?” diye sordu.

İzmir Makedonya Sarovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi  Demirci, 16 Temmuz gecesi İzmir'in Bornova ilçesi Çamdibi semtinde Suriyeli bir grubun motorlu bir kuryeyi tartakladığını gördü. Suriyeli saldırganları uyarmak isteyen Demirci saldırının hedefi oldu. Göğsünden ve ciğerlerinden aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Demirci hayati tehlikeyi atlattı. Ancak Demirci’yi bıçaklayarak olay yerinden kaçan Suriyeli saldırganlar halen bulunamadı. İYİ Parti Grup Başkanvekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.

"SALDIRGANLAR BULUNAMADI"

Türkkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği soru önergesinde, “Göğsüne ve ciğerlerine aldığı bıçak darbeleri nedeniyle ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Demirci’yi bıçaklayan Suriyeli saldırganlar olay yerinden kaçarak uzaklaşmış ve hala bulunamamıştır" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'YA SORULAR

Türkkan’ın İçişleri Bakanı Soylu’ya yönelttiği sorular şöyle:

-16 Temmuz 2021 günü İzmir Bornova Çamdibi Bölgesi’nde Suriyeli bir grubun saldırısına uğrayan İzmir Makedonya Sarovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Demirci’nin yaşadığı olay ile ilgili olarak İzmir Emniyet Müdürlüğü ya da Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulmuş bir tutanak bulunmakta mıdır?

-Olayla ilgili olarak açılmış herhangi bir soruşturma var mıdır, Ziya Demirci’yi bıçaklayarak ağır yaralayan ve daha sonra olay yerinden kaçan şahıs ya da şahıslar belirlenmiş midir, saldırganlar neden hala yakalanamamıştır?

-Söz konusu olay ile ilgili olarak uygulanmış bir gözaltı ya da tutuklama işlemi var mıdır?

-Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı ve söz konusu olaya benzer hadiselerin sık yaşandığı İzmir Bornova Çamdibi Bölgesi’nde bugüne kadar neden yeteri kadar tedbir alınmamıştır, benzeri olayların bir daha yaşanmaması için ne gibi tedbirler alınması düşünülmektedir?