İzmir, 2023’ü Gülşen konseriyle karşıladı. Ev hapsi kararı 12 Eylül'de kaldırılan sanatçı, ilk halk konserini İzmirliler için Gündoğdu Meydanı’nda verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hiç kuşkunuz olmasın; bir şey değişecek, her şey değişecek. Canım İzmir, canım İzmirliler, çok yaşayın” dedi.

İzmirliler, yeni yıla Gündoğdu Meydanı’nda Gülşen ile ‘merhaba’ dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin kutlama programı, saat 21:00’de DJ Özgür Güler’in performansıyla başladı. 22:30’da ise sahneye Gülşen çıktı. Uzun bir aradan sonra ilk halk konserini İzmir'de veren sanatçı, binlerce İzmirlinin alkışlarıyla karşılandı.

BAŞKAN SOYER'DEN GÜLŞEN'E ZEYTİN FİDANI

Gecede Başkan Soyer de sahneye çıktı ve Gülşen'e zeytin fidanı armağan etti. “Muhteşem bir akşam, muhteşemsin İzmir” diyerek sözlerine başlayan Başkan Soyer, “Gülşen, hepimizin içini ısıttın. 4,5 ay sonra ilk konserine İzmir'de ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. İyi ki geldin, iyi ki varsın. Bu zeytin fidanı, İzmir'in hoşgörüsünün, ölümsüz dostluğumuzun simgesi olsun. Diliyorum, İzmir'e yerleştiğin zaman evinin bahçesine dikeceksin” diye konuştu.

Soyer, yurttaşa ise şu sözlerle seslendi: 

“BİR ŞEY DEĞİŞECEK, HER ŞEY DEĞİŞECEK”

“Bugün yepyeni bir yıla giriyoruz. Muhteşem bir yıl olacak, göreceksiniz. Bugün, aynı zamanda 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının başlangıcı. Aynı 100 yıl önce olduğu gibi yine büyük bayramlarla, büyük mutluluklarla yaşayacağız bu yılı, göreceksiniz. Yine sımsıkı sarılacağız birbirimize. Hayallerimiz gerçek olacak. Hiç kuşkunuz olmasın; bir şey değişecek, her şey değişecek. Canım İzmir, canım İzmirliler, çok yaşayın.”

Zeytin fidanı için Soyer’e teşekkür eden Gülşen ise şunları söyledi.

“HEPİMİZİN İHTİYACI OLAN ŞEY, BARIŞ”

“Her İzmir konserinde bunu dile getiriyorum; İzmirli olmayı. Bir gün ben, İzmir'de yaşıyor olacağım. Bunu biliyorum ve hissediyorum. Bunu söylüyorum, hissediyorum, çağırıyorum hayatıma. Şu an burada olmak bile, İzmir'i düşünmek bile benim içimi açıyor. Bu zeytin ağacı ile ülkemiz için, tüm dünya için, ailelerimiz ve tüm insanlarımız için barış yılı olsun. Hepimizin ihtiyacı olan şey, barış ve harika bir yıl.”