İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 99. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir video hazırladı. Cumhuriyet’in getirdiği kazanımların anlatıldığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk portresinin gösterildiği videoda "Cumhuriyete iyi bak, orada geleceğin var" denildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. yıl dönümü için "Cumhuriyete İyi Bak" başlıklı bir video hazırladı. Belediyenin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda cumhuriyetin kazanımları anımsatıldı. Videoda şu sözler yer aldı:

"Zifiri karanlığı ışıkla ören, huzurla saran güneştir Cumhuriyet. Ona iyi bak. 99 yıl önce ne oldu? Ne kazandı dönüp bir bak. Unutturmak isteseler de sen unutma, hatırlat. Cumhuriyet’e iyi bak. Toprağında onun için akmış ata kanı var. Geçmişin ve geleceğin var. Onda egemenliğin var. Seçme, seçilme hakkı var. Adalet var. Senin için, bizim için, Türkiye için bağımsızlık var. Cumhuriyet’e iyi bak. Refahı adilce bölüşmek için, demokrasi için cumhuriyet var. Cumhuriyet’e iyi bak, orada geleceğin var"