Pandemi nedeniyle iş yapamaz hale gelen müzisyenlerin seslerini duyurmak amacıyla CHP İzmir İl Başkanlığı "Müzik Susmasın Müzisyenler Yaşasın" sloganıyla eylem yaptı. İzmir'de iki müzisyenin işsizlik nedeniyle intihar ettiğini hatırlatan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, "Müzisyen ve sanatçıların sağlık giderleri ile ilaç masrafları bir yıl boyunca ücretsiz olarak devlet tarafından karşılansın. Kart ve vergi borçları faizsiz olarak ertelensin" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Meydanı Kemeraltı girişinde müzisyenlere destek olmak amacıyla "Müzik Susmasın, Müzisyenler Yaşasın" sloganıyla bir eylem düzenledi. Eyleme müzisyenlerin yanı sıra Sahne ve Sokak Sanatçıları Derneği temsilcileri, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ile CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da katıldı.

Müzisyenlerin pandemiden en çok etkilenenler arasında olduğunu vurgulayan Deniz Yücel, şöyle konuştu:

"Bu mesleği icra eden vatandaşlarımız arasında ekmek teknesi olan müzik aletlerini satarak, evindeki eşyaları satarak, ailesinin çoluğunun çocuğunun karnını doyurmaya çalışanlar var. Binbir güçlükle aldığı sazını, kemanını, klarnetini, gitarını satıp engelli yakınına, yaşlı anasına babasına bakım masrafı yapan var. Ve belki de en acısı geçinmek için, kirasını ödemek için, ailesine bakmak için her şeyi yapan ama iş bulamadığından çalışamadığı devlet sahip çıkmadığı için bunalıma girip hayatına son verenler var. İki çocuk babası sevgili Erdem Topuz ve sevgili Mehmet Mert El maalesef işsizliğin ve çaresizliğin kurban oldu. Bu kardeşlerimizi hayatta tutabilirdik. Sosyal devletin gerekleri yerine getirilseydi, iktidar kayıtlı mı kayıtsız mı diye bakmadan müzisyenlerimize sahip çıksaydı belki de Erdem ve Mehmet bugün hayatta olabilirlerdi.

"BORÇLARI FAİZSİZ ERTELENSİN"

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sadece 4 ay boyunca belli derneklere kaydolan 30 bin müzisyene 1000 liralık maddi yardım yapmasıyla müzisyenlerimizin geçinmesini beklemek mümkün değildir. İzmir'de Büyükşehir Belediyemiz imkanları ölçüsünde ve dernekler aracılığıyla müzisyenlerimize gıda yardımı yapıyor. Yine Büyükşehir Belediyemiz düzenlediği Kültürpark Konserleri'ne katılım gösteren 500'ün üzerinde müzisyenimize maddi destek verdi. Tek kalemde yandaş bir inşaat firmasının 420 milyon lira vergi borcunu silenler, bugün müzisyenlerimize sahip çıkmıyorsa bunun hesabını ne Hakk'a ne halka verebilirler. Müzisyenlerimizin sesinin duyulması için AKP iktidarına bir kez daha sesleniyoruz. Zaman kaybetmeden bir müzisyen daha hayatına son vermeden maddi destek verilsin. Var olan kredi, kredi kartı ve vergi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi. Normalleşme sürecine geçildiğinde uzun vadeli ve faizsiz olarak mesleki destek kredilerinin kullandırılmasını, müzisyenlerimizin ve sanatçılarımızın tüm sağlık giderlerinin ve ilaç masraflarının bir yıl süreyle ücretsiz olarak devlet tarafından karşılanmasını talep ediyoruz."

CHP'Lİ BEKO: ONLARI YAŞATMAK GÖREVİMİZ

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise müzisyenlerin düzenli maaşı olması gerektiğini belirterek, "Müzisyenler çok şey istemiyor. Onurlu bir yaşam ve temel ihtiyaçlarını giderebilmek istiyorlar. Onların da birer maaşı olmalı. Artık yeter görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duysun. Bizim insanlarımız, bizim kardeşlerimiz, bizim çocuklarımız intiharı hak etmiyor. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz, birleşirsek var oluruz. Sanatçı kardeşlerimiz ölmesin, onları yaşatmak bizim görevimiz" diye konuştu.

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Deniz Yücel konuşma

-Kani Beko konuşma

-Müzisyenler ....

-Müzisyenler...