İzmir'de akşam saatlerinden itibaren şiddetli fırtına ve sağanak yağmur etkili olmaya başladı.

BİNANIN ÇATISI UÇTU

Menemen Ulukent'te bir binanın çatısı uçarken, birçok ilçede ise ağaçların dalları kırıldı. Karaburun bölgesinde ise gök gürültülü sağanak yağmur yurttaşlara korku dolu anlar yaşattı. Gecenin ilerleyen saatleriyle birlikte yağmur ve fırtınanın etkisini artıracağı ifade edildi.

GÜNEY BATIDA ÇOK KUVVETLİ BEKLENİYOR

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, gök gürültülü sağanak yağmurun özellikle Seferihisar, Menderes, Selçuk, Torbalı, Buca, Gaziemir, Karabağlar, Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova, Konak, Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerinde çok kuvvetli olacağı bildirildi. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve hortum riskine karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Yağmur ve fırtınanın yarın geceye kadar devam edeceği kaydedildi.

BAŞKAN SOYER'DEN ÇAĞRI

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İzmir için yoğun yağış ve fırtına uyarısı var. Ekiplerimiz hiçbir mağduriyet yaşanmaması için gece boyunca görev başında olacak. Sokakta kalan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız 361 00 82 numarasından güçsüzler evimize ulaşabilir" ifadelerini kullandı.