İzmir Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 6 haftada koronavirüs vaka sayılarının İzmir'de 5 kat arttığını açıkladı. Son hafta baz alındığında yüzde 40'lık artış olduğunu belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "İzmir'de günlük vaka sayıları 1400'lere yaklaştı. Sadece cumartesi günü yasağı ile bulaş hızı oldukça yüksek olan varyant virüsün hızını durdurmak mümkün değil" dedi.

İZMİR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İzmir Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı verilerine göre İzmir'de haftalık vaka sayısının 9 bin 619'a çıktığını duyurdu. İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı ise günlük vaka sayılarının bin 400'lere yaklaştığını belirterek tedbirlerin yetersizliğine vurgu yaptı.

Çamlı şöyle konuştu: "Tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de vaka sayıları ciddi şekilde artmaya devam ediyor. İzmir'de son bir haftada vaka sayılarında yüzde 40'lık bir artış görülüyor. Bu enfeksiyonda varyant virüsün baskın hale geldiğini vakaların yüzde 55 ile 70'inde görüyoruz. Haftanın 5 günü yoğun bir şekilde devam eden hareketllik var. Sadece cumartesi günü yasağı koyarak bulaş hızı bu denli yüksek varyant virüsü durdurmak mümkün mü? AVM'ler açık, toplu taşıma tıklım tıklım, sokaklarda kontrolsüz bir kalabalık var, iş hayatı aynen devam ediyor. Halı sahalar ve yüzme havuzları açık. Yani tüm bunlar olurken sadece cumartesi günü yasak getirmek mi çözüm olacak? Artışın ve tedbir alınması gerektiğinin onlar da farkında. 13 Nisan'dan sonra restoranları sadece paket servise açık tutacaklarını söylüyorlar. Ancak niye 13 Nisan'ı bekliyorlar?"