İzmir Gaziemir'de şiddete uğrayan, ekonomik zorluk yaşamış ve eşinden boşanmış 6 kadın, Gaziemir Belediyesi ile ilçede faaliyet gösteren Beyka Sağlık Ürünleri firması işbirliğinde iş sahibi oldu. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde firmayı ziyaret eden Belediye Başkanı Halil Arda, firma yetkililerine teşekkür ederken, çalışan kadınları da kutladı

Gaziemir Belediyesi ile ilçede yeni faaliyet göstermeye başlayan medikal tekstil ürünleri üreten Beyka Sağlık Ürünleri firması sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadınların hayatına dokunuyor. 20 kadın çalışanı bulunan firma; şiddete uğrayan, ekonomik zorluk yaşayan ve eşinden boşanmış kadınlara istihdam imkanı tanıyor. Gaziemir Belediyesi de Beyka Sağlık Ürünleri’nin elaman ihtiyacını gidermesi için katkı koyuyor. İşletme, Gaziemir Belediyesi'nin CV Bank birimine iş başvurusu yapan ve aranan koşulları sağlayan 6 kadını bünyesinde iş sahibi yaptı.

"167 YILLIK MÜCADELENİN ESERİ"

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Beyka Sağlık Ürünleri firmasını ziyaret eden, işletme sahipleri Eylem Aydınalp ile Kadir Kayan'a işyeri açma ve çalıştırma ruhsatını teslim eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kadınları da kutladı. Kadın cinayetlerine ve yaşanan sorunlara dikkat çeken Başkan Halil Arda, kadınların mücadele ettiklerinde ve birlik olduklarında üstesinden gelemeyecekleri hiçbir şey olmadığını söyledi. Başkan Arda, "Bugün buralarda çalışıyorsanız, haklar elde ettiyseniz 167 yıldır mücadele eden kadınların sayesinde. Birçok hakkı elde ettiniz ama yeterli mi? Hayır, değil. Kadının hayatın her yerinde olması gerekiyor. Bugün ülkeleri yöneten, uçak kullanan, körüklü otobüs kullanan kadınlar var. Kadınlar her alanda başarılı oluyorlar. Kadınların ayakta durabilmesi için ekonomik özgürlüklerini de kazanmış olmaları gerekiyor. Bu anlamda sizlerle çalışmayı tercih eden işverenlerinize teşekkür ediyorum" dedi.

"İYİ Kİ BÖYLE İNSANLAR VAR"

Başkan Arda sözlerini şöyle tamamladı:

"Kadın, ekonomik özgürlüğü elde ettiyse ve sosyal güvencesi varsa hiçbir erkeğe mahkûm değildir. İstanbul Sözleşmesi çok önemli ancak maalesef Türkiye’de iktidar tarafından uygulanmıyor. 2021 yılında Türkiye’de 68 kadın öldürüldü. Bu inanılmaz bir durum. 2020 yılında da 300 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bizim toplumumuzda boşanan kadınlara bakış açısı doğru değil. Ben boşanan kadınları çok cesur buluyorum. Helal olsun, bir erkeğe mahkûm olmadan yaşamayı seçmişler. O yüzden kadının ayakta durması, çalışması çok önemli. Ancak kadın hayatın her alanında olursa, kendisini ispat ederse erkeklerin de sesi çıkmaz. Kadına şiddet uygulayanların ağır ceza alması lazım. Bu kişilere bir şey olmadığını görenler aynı şiddeti bir başka kadına uyguluyor. Kadına değer vermek gerekiyor. Belediyemizin müdürlerinin, başkan yardımcılarının yarısı kadın. CHP’li meclis üyelerimizin yarısı kadın. Kadına ancak bu şekilde değer verebiliriz. Patronlarınızı bir kez daha kutluyorum. İyi ki böyle insanlar var.”