İzmir Valiliği, Selçuk ilçesinde 30 Ekim Depremi sonrası kapatılıp yıkılan 3 okulun aradan geçen 2 yılda yenilenip tekrar hizmete sokulamaması ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada; kapatılan 19 Mayıs Ortaokulu'nda 35-40 gün içinde yeniden inşaata başlanacağı, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nun ise 45 günde tamamlanacağı vurgulandı. Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Tek. Anadolu Lisesi'nde ise 45 günlük sürede ihale sürecinin başlayacağı belirtildi.

İzmir Valiliği, ANKA Haber Ajansı'nın gündeme getirdiği İzmir'in Selçuk ilçesindeki okul sıkıntısı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilik, 30 Ekim İzmir Depremi'nden sonra hasar aldığı gerekçesiyle kapatılan ve yıkılan Selçuk 19 Mayıs Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu ve Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Tek. Anadolu Lisesi'ndeki son durumla ilgili detaylı bilgi verdi. Valiliğin açıklamasında şöyle denildi:

"Basında yer olan, "3 Okul Birden Kapatıldı" başlıklı haber üzerine kamuoyunu bilgilendirme İhtiyacı hasıl olmuştur. 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan İzmir depremi sonrasında, Selçuk ilçemizde yapılan incelemeler neticesinde orta hasar aldığı belirlenen Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Tek. Anadolu Lisesi ile yine incelemelerde depreme dayanıksız olduğu belirlenen 19 Mayıs Ortaokulu ve Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nun yıkılarak yeniden yapılmasına karar verilmiştir. Bu doğrultuda, Milli Eğitim Bakanlığımızca iş ve işlemleri gerçekleştirilen, yirmi dört derslikli 19 Mayıs Ortaokulu'nun yapımı devam ederken, yüklenicinin tasfiye başvurusu yapması üzerine şantiyenin tasfiye işlemleri tamamlanmıştır. Akabinde Bakanlığın müşavir firması tarafından 28 Ekim 2022 tarihinde revize ihale dosyası Bakanlığa teslim edilmiştir. Bakanlıkça ihale süreci başlatılacak olup, takriben otuz beş- kırk gün içerisinde okul inşaatına başlanılması planlanmaktadır.

"İHALE SÜRECİ BAŞLAYACAK"

TOKİ marifetiyle yapımı devam eden Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nda ise okulun inşaatı kırk beş gün içerisinde tamamlanacak olup, eğitim öğretime hazır hale getirilecektir. Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Tek. Anadolu Lisesi ise yirmi dört derslikli ve bir atölye olarak Devlet Yatırım Programı'nda tanımlanmış, mimari projeleri çalışılarak belediyeye ruhsat başvurusunda bulunulmuş, 26 Ekim 2022 tarihinde şantiye ruhsatı alınmıştır. Arazide zemin etüdü çalışmaları devam etmekte olup, zemin etüdü raporlamaları sonrasında kırk beş gün içerisinde okulun yapım ihale süreci başlayacaktır. "