GÜRKAN DEMİRTAŞ

İzmir’de Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencilerinin, ‘teknoloji etkinliği’ denilerek AKP İzmir İl Gençlik Kolları'nın düzenlediği "İlk Oyum Erdoğan'a" programına götürülmesine ilişkin görüntüler ortaya çıktı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Dersinin başında olması gereken çocukların, Erdoğan propagandasında ne işi var? Bu kadar aciz misiniz? Onların beklentilerini karşılayıp sorunları çözmesi gerekenler, onların seslerini dinlemesi gerekenler gençleri kirli siyasetlerine yalanlarına alet ediyor” dedi.

İzmir’deki Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencilerinin, ‘teknoloji etkinliği’ denilerek AKP İzmir İl Gençlik Kolları tarafından 1 Kasım’da düzenlenen "İlk Oyum Erdoğan'a" programına götürülmesine ilişkin görüntüler ortaya çıktı. CHP İzmir Milletvekili avukat Sevda Erdan Kılıç, öğrenci velilerine “teknoloji etkinliği” olarak bildirilen ve bu şekilde düzenlenerek öğrenci velilerine imzalatılan izin kağıdını sosyal medya hesabından da paylaşmıştı.

“SANKİ TEKNOLOJİ ETKİNLİĞİNE GÖTÜRÜYORMUŞÇASINA AKP PROPAGANDASINA GÖTÜRÜYORLAR”

Yaşanan olaya ilişkin ANKA Haber Ajansı’na konuşan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sevda Erdan Kılıç, şunları söyledi:

“İzmir’de AKP İl Gençlik Kolları, ‘İlk oyum Erdoğan’a’ temalı bir etkinlik düzenliyor. Ancak bu etkinliği, okullara teknoloji fuarı olarak lanse ederek öğrencilerin etkinliğe katılım göstermesini istiyorlar. Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencilerini de ailelerine izin kağıdı imzalatıp sanki teknoloji etkinliğine götürüyormuşçasına AKP propagandasına götürüyorlar. Gidenlerden bir tanesi de Menderes Kadın Kolları Başkanı’nın oğlu. Öğrenciler salona girdiklerinde ‘İlk oyum Erdoğan’a’ yazıları AKP bayrakları ve Recep Tayyip Erdoğan sloganlarıyla karşılaşıyorlar.

“GENÇLERİ, İRADESİ DIŞINDA PARTİ PROPAGANDASINA GÖTÜRÜLMESİ, KABUL EDİLEMEZ”

Bazı öğrenciler, ‘Biz bunun için gelmedik. Sinir krizi geçireceğim, beni buradan alır mısın?’ gibi mesajları, velilerine gönderiyorlar. İnsanları, rızası dışında parti üyesi yaptıkları yetmedi. Şimdi de çocuklarımızı yalanla, dolanla ‘teknoloji fuarı’ diye parti etkinliklerine götürüyorlar. Böyle siyaset olmaz. Gençleri, iradesi dışında, onların seçim yapma haklarını önemsemeyip parti propagandasına götürülmesi, kabul edilemez. Gençler, bu rezilliğe katlanmak zorunda değil.

“DERSİNİN BAŞINDA OLMASI GEREKEN ÇOCUKLARIN, ERDOĞAN PROPAGANDASINDA NE İŞİ VAR?”

Dersinin başında olması gereken çocukların, Erdoğan propagandasında ne işi var? Bu kadar aciz misiniz? Onların beklentilerini karşılayıp sorunları çözmesi gerekenler, onların seslerini dinlemesi gerekenler gençleri kirli siyasetlerine yalanlarına alet ediyor. Bu şekilde mi oy alacaklar gençlerden? Böyle mi inandıracaklar kendilerine? Geleceklerini çaldıkları gençler, bunlara katlanmayacaklardır. Yalan, algı, iftira, yolsuzluk, zulüm 20 yıllık AKP iktidarının özeti. Artık insanlardan oy isterken bile zulmeden bir iktidar var. Bu rezalete sebep olanlar da aracı olanlar da muhakkak hesabını verecek.”