İzmir'in Bayraklı ilçesinde haciz işlemi için gelen avukat Ege Ogeday B.'yi başına silah dayayarak rehin alan H.H.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İzmir Barosu avukatları da duruşma sonrası saldırıyı protesto etmek için Bölge İdare Mahkemesi önünde toplandı. "Savunmaya dokunma" pankartı açan avukatlar adına konuşan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, "Avukatlar ötekileştirilmeye, terörize edilmeye ve yurttaşla aralarında husumet varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bunun tek sebebi siyasi iktidardır" dedi.

İzmir Bayraklı'da haciz işlemi için gittiği iş yerinde borçlu kişi tarafından başına silah dayanarak rehin alınan Ege Ogeday B.'ye yapılan saldırı, meslektaşları tarafından protesto edildi. Saldırgan İzmir Adliyesi'nde çıkartıldığı mahkemece "Silahla tehdit, kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme ve hürriyeti tahdit" suçlarından tutuklanırken, İzmir Barosu avukatları da İzmir Bölge İdare Mahkemesi önünde toplandı. Alkışlı protestoya İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ile Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay da katıldı.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, avukatlara yönelik saldırıların son bulmasını isterken, şunları söyledi:

"Avukatlar uzun zamandır siyasi iktidar tarafından ötekileştirilmeye, terörize edilmeye ve yurttaşla arasında sorun varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Ülkede yaşanan ekonomik zorlukların, icra dosyalarının sayısının artmış olmasının müsebbibi avukatlar ve icra memurları değil. Dün icra mahallinde, icra memuruyla birlikte bir meslektaşımız silahlı saldırıya uğradı. Tesellimiz bir can kaybımız, daha ağır yaralanmanın yaşanmamış olması. Saldırganın tutuklanmış olması bizi bir nebze rahatlattı ama sorunlarımıza, dertlerimize çare değil. İstiyoruz ki bu saldırılar olmasın, bu saldırılar olmadan engellensin. İstiyoruz ki adliye koridorlarında, hastane koridorlarında koşturmayalım. Yetkililere sesleniyorum: Avukatların korunmasına ilişkin acil tedbirlerin derhal yürürlüğe konması için harekete geçilmek zorundadır.”

ARSLAN: AVUKATLAR İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan avukatların dizi, film gibi materyallerle itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Arslan şöyle konuştu:

"Bu olayın hiçbir mazereti, gerekçesi olamaz. Bu sonuçları biz neden yaşıyoruz? İktidar ve gücü elinde bulunduranlar tarafından ne yazık ki mesleğimiz her geçen gün itibarsızlaştırılıyor. Bunlar sözlü söylemlerle yapılıyor, dizi filmler, sinemalarla yapılıyor. Kendi ellerindeki adliye gücüyle yapılıyor. Birlikte hareket edeceğiz. Bu sorunlara çözüm bulacağız. Avukatlar, barolar muhaliftir. Tabi ki gücün, iktidarın yanında olmayacaktır. Çünkü iktidar yapan makamdır. Bizler de olumsuzluklarını, eksiklerini eleştiren makamız. Onları eleştirmeye, hukuksuzlukları söylemeye devam edeceğiz. Bunlarda çekinmeyeceğiz.”

“AVUKATLAR OLMASA, PLATFORM TEPETAKLAK OLUR”

Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay ise, “Bir şehir efsanesi var. Savunma, hak arayışı ve adalet. Son zamanlarda o üç ayaktan biri olan savunma ne yazık ki her yeni çıkan reform paketinde hasar görüyor. O platformdaki, o sac ayağını tutan biz avukatlarız. Bizler olmazsak, o platform tepetaklak olur. Daha da kenetleneceğiz. Bu yola baş koyduk, üstesinden geleceğiz” diye konuştu.