İran'dan yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirdikleri uyuşturucuyu, çeşitli kanallar üzerinden iletişim kurdukları kişilere pazarlayan İran uyruklu S.R.S. ve R.B'nin Esenyurt’ta kiraladığı rezidansa yapılan baskında, 50 kilo eroin, 20 kilo afyon sakızı, 3 kilo kokain ve 5 bin dolar ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik yaptığı istihbarı çalışmalar sonucunda, İran uyruklu bazı kişilerin, İstanbul genelinde uyuşturucu madde pazarladıkları bilgisini aldı.

BAŞKASI ADINA KİRALANAN DAİREYİ KULLANIYORLARDI

Alınan bilgi üzerine teknik ve fiziki takiple iz süren jandarma ekipleri, zehir tacirlerininin, uyuşturucuyu İran’dan yasadışı yollarla Türkiye'ye  getirdiğini ve bunları Esenyurt’ta belirlenen bir rezidansta piyasaya sürülmek üzere beklettiklerini belirledi. Şüphelilerin lüks sitede kiraladığı rezidans etrafında çalışmalarını yoğunlaştıran jandarma, şüphelilerin eşkâllerini ve dikkat çekmemek için başkası adına kiraladıkları daireyi tespit etti.

VALİZLERDEN UYUŞTURUCU, KOLTUK KILIFLARINDAN PARA

Jandarma ekipleri daha sonra belirlenene adreslere operasyon düzenledi. İran uyruklu şüphelilerin başkası adına kiraladıkları lüks rezidansta  yapılan aramalarda; paketler halinde valizlere yerleştirilmiş 50 kilo eroin, 20 kilo Afyon sakızı, 3 kilo kokain ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen ve koltuk kılıfına gizlenmiş olan 5 bin dolar para ele geçirilirken, daireyi kullanan İran uyruklu S.R.S. ve R.B. isimli kişiler de  gözaltına alındı.

İran uyruklu S.R.S. ve R.B, İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Şüphelilerle bağlantısı olduğu değerlendirilen diğer kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü öğrenildi.