İstanbul Kadıköy'de 4 Şubat'ta farklı grupların çağırısı ile eylem yapanlardan gözaltına alınan 61 kişi, sağlık kontrolünden sonra Kartal’da bulunan Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Kadıköy’de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eylem çağrısı yapması üzerine alınan bir haftalık toplantı, gösteri ve yürüyüş yasağı ilan etmesine karşın bazı grupların 4 Şubat'ta eylem girişiminde bulunması üzerine polis müdahale ederek 65 kişiyi gözaltına almıştı. Bunlardan 4'ü yaşlarının küçük olması nedeniyle aynı gün adliyeden serbest bırakılmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan aralarında Gezi protestoları sırasında evinin önünde polisin attığı gaz fişeği kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ölen Berkin Elvan'ın ablası Özge Elvan'ın da aralarında bulunduğu 61 kişi Kartal Adliyesi'ne sevk edildi.

KARTAL'DA EYLEM YASAĞI

İstanbul Kartal Kaymakamlığı, adliyeye sevk edilen 61 kişi için Anadolu Adliyesi önünde toplanma çağrılarının yapılmasının ardından tüm açık ve kapalı alanlarda 7 gün süreyle her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşün yasaklandığını duyurdu.

Kaymakamlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sivil toplum kuruluşları ve toplulukların sosyal medya hesapları üzerinden; 08.02.2021 Pazartesi günü ilçemizde bulunan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanma çağrıları yaptıkları anlaşılmıştır.

İlçemizde yapılmak istenilen toplanmaların; huzur ve güvenliğin, kamu düzeninin, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, suç işlenmesinin, müessif ve provokatif olayların önlenmesi, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı il İdaresi Kanunu'nun 32/Ç Maddesine istinaden; Kaymakamlığımızca açık ve kapalı tüm alanlarda 08.02.2021 gününden itibaren yedi (7) gün süreyle her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüş yasaklanmıştır."