Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eylemine müdahale eden polis 102 kişiyi gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, gözaltına alınanlarla ilgili işlemlerin devam ettiği bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Kadıköy'de eylem çağrısı üzerine kaymakamlık ilçede bir hafta süreyle gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Buna karşın öğrenciler ve onlarla dayanışmak isteyen çok sayıda vatandaş ve bazı milletvekilleri Kadıköy'de eylem yapmak istedi. Polis, göstericilere müdahale etti. Bir süre ara sokaklarda devam eden eylem sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Emniyet'ten yapılan açıklamada gözaltına alınanların sayısı 102 olarak açıklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama şöyle:

"Akşam saat 17.30 sıralarında toplanmaya başlayan 250- 300 kişilik gruba Kadıköy Kaymakamlığı’nın ‘Bahse konu yapılmak istenen toplanmaların toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek  2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 17.maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 32/Ç maddesi kapsamında Kadıköy ilçesi idaresinde bulunan tüm açık ve kapalı alanlarda 7 gün süre ile yasaklandığı’ hususları grubun duyabileceği şekilde megafon marifeti ile söylenerek grup uyarılmıştır. Uyarılara aldırmayan alanda beklemeye devam eden grup süpürülmek suretiyle alandan uzaklaştırılmaya başlanmış, bu esnada direnen, ısrarla uyarılara riayet etmeyen ve mukavemette bulunan şahıslara müdahale edilmiştir.”