HABER: EDDA SÖNMEZ

KAMERA: ADEM KARABAYIR

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, "Yaşam hakkımıza el uzattılar. İstanbul Sözleşmesi'ne el uzattılar. Yaşam hakkımızı alana kadar, o kararı geri çektirene kadar direneceğiz. Bir gece yarısı bir insanın kararıyla İstanbul Sözleşmesi hayatımızdan çıkacak sanıyorlar. Hayır çıkmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine yönelik kadın örgütlerinin eylemleri sürüyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri Komünist Kadınlar Eşitlik Kadın Örgütü, İlerici Kadınlar Derneği, İlerici Kadınlar Dayanışma Derneği çağrısıyla dün akşam Kadıköy Bahariye Caddesi'nde toplanan kadınlar, ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak, Ayvalıtaş Parkı'na yürümek istedi. Polis grubun önünü kapatarak yürüyüşü engelledi. Bu sırada polis ile grup arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Kadın örgütlerince hazırlanan ortak basın açıklaması Bahariye Caddesi'nin girişinde okundu. 

"KADINLARIN YAŞAM HAKKIYLA DALGA GEÇİYORLAR"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim de "Yaşam hakkımıza el uzattılar. İstanbul Sözleşmesine el uzattılar. Yaşam hakkımızı alana kadar o kararı geri çektirene kadar direneceğiz" dedi. Ataselim, şunları ifade etti:

"Kadınların yaşam hakkıyla dalga geçiyorlar. Bir gece yarısı bir adamın kararıyla İstanbul Sözleşmesi hayatımızdan çıkacak sanıyorlar. Hayır çıkmayacak. Biz kadınlar vicdan istemiyoruz. Batsın sizin vicdanınız batsın. Vicdan değil, hukuk devletinde o kağıt parçaları konuşur. İstanbul Sözleşmesi hâlâ yürürlüktedir. O karar yok hükmündedir. Cumhurbaşkanı'nın kağıt parçası dediği Anayasa'da temel haklarımız güvence altına alınmıştır. Her gün LGBTİ'leri hedef göstererek siyasi irade olarak suç işliyorlar. O görüntüleri hepimiz izledik. İşte o görüntülerin sorumlusu İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı alanlardır."

"GÖK KUŞAĞI DEĞİL AYRIMCILIK SUÇ"

Eylemde, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır", "AKP'den hesabı kadınlar soracak", "laiklik için direneceğiz, kadın düşmanı, yobaz AKP", "fetvanız batsın, kadınlar yaşasın", "Gökkuşağı değil ayrımcılık suç" sloganları atıldı. Kadınlar, yaptıkları basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.