Kağıthane’de Akın Alakuş’un öldürülmesi, yeğeni Tarık Alakuş’un yaralanmasıyla ilgili davada mütalaasını açıklayan savcı, katil zanlısı Sakıp Arıcı'nın 63 yıla kadar hapsini, azmettirici olduğu iddia edilen üvey kardeşi Ümit Değirmenci’nin ise beraatını talep etti.

İddiaya göre, Kağıthane’de 20 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşen olayda, Canberk Alakuş, bir süre sohbet edip yanından ayrıldığı dedesi Akın Alakuş'un yanına silah sesleri duyması üzerine gere geldiğinde kanlar içinde yerde yatarken buldu. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Akın Alakuş, hayatını kaybetti. Yaklaşık bir ay sonra 16 Ağustos 2019 tarihinde de aynı aileden Tarık ve Fahrettin Alakuş ile Ali Kırıcı’nın aracı sanık Sakıp Arıcı tarafından kurşunlandı. Araçta bulunanlardan Tarık Alakuş ağır yaralandı.

“KORKUTMAK AMACIYLA ATEŞ ETTİM”    

Tutuklu sanık Sakıp Arıcı ifadesinde maktul Akın Alakuş’un küfretmesi nedeniyle uyardığı sırada elini beline götürdüğü için korkutmak amacıyla ateş ettiğini söyledi. Ağır yaralanan Tarık Alakuş'un içinde bulunduğu aracın kurşunlanması olayı hakkında ise "Abdülsamet'in kullandığı araç ile gidiyorduk. Bizim araca doğru ateş edilmeye başlandı. Ateş edilmesi üzerine Abdulsamet'in getirdiği araçta bulunan 2 tabancayı aldım, araçtan indim. İki araca doğru hedef gözetmeden ateş ettim. Araçtakileri vurmak için ateş etmedim. Kendimi ve Abdülsamet'i korumak için korkutmak amacıyla ateş ettim’’ şeklinde konuştu.

Sanık Ümit Değirmenci ise savunmasında, ağabeyinin böyle bir olaya karıştığını sosyal medyadan öğrendiğini ve şoka girdiğini ifade etti.

"BÜTÜN ALAKUŞLARI KALDIRACAĞIZ’’

Araca ateş etme olayında ağır yaralanan Tarık Alakuş ise sanıkların kardeş olduklarını, mahallede 8-10 kişilik grup halinde gezdiklerini ve çoğu kişiden tehdit ile araç aldıklarını anlattı. Sanıkların olaydan bir yıl önce kendisinden 100 bin lira istediğini söyleyen Alakuş, kabul etmediğini ancak daha sonra korktuğu için sanıklara 10’ar bin lira verdiğini, fakat sanıkların yanındaki insanlarla kendisini tehdit ettiğini belirtti. Sanıkların kendisine "Seni öldürürüz. Bütün Alakuşları kaldıracağız" dediğini söyleyen Tarık Alakuş, ertesi gün Akın Alakuş'un öldürüldüğünü söyledi.  

İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada savcılık mütalasını verdi. Mütalaada, sanıklardan Ümit Değirmenci'nin her iki eylemde de olay yerinde olduğuna, diğer sanık Arıcı'ya yardım ettiği ve onu azmettirdiğine dair yeterli delil bulunmadığından ayrı ayrı beraatına ve tahliyesine karar verilmesi talep edildi. Sanık Sakıp Arcı'nın ise ‘haksız tahrik altında kasten öldürme’ ve ‘3 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 39 yıldan 63 yıla kadar hapisle cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamı istendi.

Tutuklu sanık Ümit Değirmenci’nin tutuklulukta kaldığı süre nedeniyle tahliyesine karar veren mahkeme, sanık Sakıp Arıcı’nın tutuklu halinin devamına karar verdi. Sanıklar ile avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.