Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 1 Haziran çağrısında bulunarak, kahvehanelerin açılmasını ve oyun oynamanın serbest olmasını istedi. Güven, "15 aydır bu kahvehaneler perperişan. 3 binle, 5 binle. Bunlar bizim yaramızı sarmaz. Ne olursunuz, Allah rızası için diyorum. 1 Haziran'dan itibaren bizim kahvehanelerimizi açın. Tavla, okey oyunlarımızı da serbet bırakın." dedi.

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Koronavirüs pandemisinde 1 Haziran'dan itibaren yeni bir normalleşme adımının atılması bekleniyor. Esnafın gözü de kabineden çıkacak kararda. Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendilerine yaptıkları maddi desteğe teşekkür ederek, 1 Haziran için çağrıda bulundu. Güven, zor günlerden geçtiklerini söyleyerek, şunları belirtti:

"1 Haziran'da inşallah bizim kahvehanelerimizi açarsınız. Evimize ekmek parası götürelim. Yazıktır, günahtır. 15 aydır bu kahvehaneler perperişan. 3 binle, 5 binle. Bunlar bizim yaramızı sarmaz. Sayın Cumhurbaşkanım, gerçekten siz devlet babasınız. Elinizi uzatıyorsunuz ama yarım elma, gönül elma. Teşekkür ediyoruz. Ama 15 aydır eğlence sektörü, kafeler, düğün salonları, kantinlerimiz perperişan oldu. Ne olursunuz, Allah rızası için diyorum. 1 Haziran'dan itibaren bizim kahvehanelerimizi açın. Tavla, okey oyunlarımızı da serbet bırakın."

"SOKAĞA İNMEK İSTEMİYORUZ"

"Kahvehaneye tavla, okey oyunları olmadığı zaman müşteri gelmez. Buradan Sağlık Bakanımıza da teşekkür ediyorum. Sayın Sağlık Bakanım, Bilim Kurulu üyelerim, 15 aydır bu kahvehaneci esnafından bulaşıyor diyorsunuz, bunu bir açıklar mısınız? Ne derecede kahveci esnafından bulaşıyor. Biz de kamuoyuna cevap veririz. Biz kamuoyuna, meslektaşlarımıza cevap veremiyoruz. 1 Haziran'da bizim kahvehanelerimizi açın, biz evimize ekmek parası götürelim. Gerçekten olağanüstü bunalımda, bıçak kemiğe dayandı. Esnaf zor durumda. Biz sokağa inmek istemiyoruz. Bizim sokakla işimiz olmaz."