Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, kadın ziyaretçilerin üst aramasını yapması için kadın personel arıyor.

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan personel ilanında bir kadın, bir erkek güvenlik görevlisi alınacağını duyurdu. İlanda alınacak güvenlik görevlilerinden birinin kadın olma gerekçesi “Ankara’da çalıştırılmak üzere kadın ziyaretçilerin kabulü esnasında üst aramasının yapılacak olması” diye açıklandı. Kadın güvenlik görevlisi için bu şekilde özel görev tanımı yapılması, diğer kamu kurumu uygulamalarına göre farklılık gösterdiği için dikkat çekti. 

Kurumda güvenlik görevlisi olmak isteyen yurttaşların bugünden itibaren 20 Nisan 2021 tarihine kadar İŞKUR’un internet sitesinde başvurması gerekiyor. Tüm başvuru sahipleri arasından kura ile açık iş sayısının 4 katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek. Adaylar arasında kura listesi oluşturulacak. Bu listenin yayımlandığı tarihten sonra 5 gün içinde listeye itirazda bulunulabilecek.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kesinleşen listede yer alan 20 kişi çekilişi izleyebilecek. Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava alınacak. Sınav kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek, Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacak.