İstanbul'un Kartal ilçesinde, sokağa çıkma yasağı ile sosyal mesafe kuralına uymadığı tespit edilen 64 kişiye toplam 206 bin 788 lira idari para cezası uygulandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri, Kartal ilçesi Kordonboyu Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinde kumar oynatıldığı bilgisi üzerine dün saat 18.30'da söz konusu adrese baskın düzenledi. Yapılan kontrollerde; iş yerinde toplam 23 kişinin bulunduğunu ve bunlardan 6'sının kumar oynadığı tespit edildi. Söz konusu 23 kişiye pandemi kurallarına aykırı hareket etmekten toplam 72 bin 450 lira idari para cezası uygulandı. Kumar oynayan 6 kişiye ise ayrıca 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca işlem yapıldı.

Aynı gün yapılan çalışmalar sırasında Topselvi Caddesi'nde faaliyet gösteren bir restoranda yapılan denetimlerde ise sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 41 kişi belirlendi. Bu kişilerin restoranda sosyal mesafe kuralına da uymadığı anlaşıldı. Bu arada yapılan sorgulaması sonucu “dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık” suçundan arandığı tespit edilen E.D. gözaltına alınırken, 41 kişiye toplam 134 bin 338 lira idari para cezası kesildi.