GAYE ŞEYMA CAN

Kayseri’deki Bünyan Kadın Cezaevi’nde bulunan Ebru Çelikdağ, süngerli odaya kapatıldığını, çıplak haldeyken dövüldüğünü ve dayanamayıp intihar edeceğini iddia edince ailesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, hırsızlık suçundan aldığı ceza nedeniyle 4 yıldır Kayseri’deki Bünyan Kadın Cezaevi’nde bulunan hükümlü Ebru Çelikdağ, kendisi gibi cezaevinde olan eşiyle telefonda konuşurken kendisine işkence yapıldığını, artık dayanamadığını kendisini öldüreceğini söyledi. Bunun üzerine eşinin ablası Dilber Mete, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek suç duyurusunda bulundu.

“ARTIK DAYANAMIYORUM, KENDİMİ ÖLDÜRECEĞİM”

Dilber Mete, dilekçesinde, “Telefonda eşine ağlayan ve kendisini öldüreceğini, artık dayanamadığını söyleyen gelinimize, kadın başgardiyanın çırılçıplak soyarak işkence yaptığını, dövdüğünü, havasız kalması için süngerli bir odaya kapattığını, çıplak bedenine gelip geçtikçe çimdik attığını öğrendik. Hükümlü olarak devletin himayesi, koruması altında bulunan ve devletimize emanet ettiğimiz gelinimize, astım hastası olduğu halde kapalı yerde tutarak ayrıca işkence yapılmaktadır” dedi. 

“YOKSUL İNSANLARA MI BU İŞKENCE?”

Bünyan Kadın Cezaevi ile ilgili daha önce basına yansıya rüşvet iddialarına gönderme yapılan dilekçede, şu görüşlere yer verildi:

"Rüşvet verecek kadar parası olmayan yoksul insanlara mı bu işkence faaliyetleri yürütülmektedir, bunu da bilemiyorum. Bu aymazlığı ve bu cesareti nereden aldıklarının da araştırılması talebim bulunmaktadır. Bu işkenceyi, insanlık dışı uygulamayı amirlerine, müdürlerine güvenerek mi yoksa daha büyük bir yerlere güvenerek mi yapmaktadırlar? ‘Nasıl olsa bize bir şey olmayacaktır’ diye mi düşünmektedirler. Bunun da ispatı gerekmektedir. Yapılan, onurlu olarak nitelendirilmeyecek bir durumdur. İnsan onuruna yakışmamaktadır. İnsanları sınıflarına ayırarak mı davranış biçimi sergilemektedirler bu anlaşılabilir değildir.”

Dilber Mete, dilekçesinde, işkence ve kötü muameleyle suçladıkları başgardiyan ile cezaevi yönetiminden, idaresinden de şikayetçi olduğunu belirterek, şüphelilerin cezalandırılmasını talep etti.