EDDA SÖNMEZ / ADEM KARABAYIR 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olası İstanbul depreminden en fazla etkilenecek ilçeler arasında gösterilen Avcılar’a gelerek kentsel dönüşüm alanında inceleme yaptı, Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli'den bilgi aldı.

Reşitpaşa Caddesi’nde riskli olduğu için yıktırılan ve yeniden yapımına başlanan bina inşaatlarını yerinde gören Kılıçdaroğlu’na Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşlik etti. 

Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, Kılıçdaroğlu'na yıkılmış binaları göstererek, “Solda da tamamen yıkılmış ve inşaatı başlamış bina yüzde yüz uzlaşma ile çok hızlı bir şekilde dönüşüldü. Bu binanın da bir veya iki gün içerisinde yıkımı tamamlanmış olur” dedi.   

Kılıçdaroğlu, inşaat alanındaki işçilerle ve diğer görevlilerle sohbet etti. Kılıçdaroğlu'nun "Ne kadar sürede yıkıyorsunuz?" sorusuna inşaat görevlisi "İki gün içerisinde yıkıyoruz" yanıtını verdi. Başkan Hançerli'nin "Binaların dayanıklılığı nasıl?" sorusunu da görevli "Ekonomik ömrünü doldurmuş. Çok çürük" diye yanıtladı. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu daha sonra Barış Manço Kültür Merkezi’ne giderek burada kendisine verilen "Kentsel Dönüşümde Avcılar Modeli" ile ilgili sunumu izledi.

Başkan Hançerli, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretiyle ilgili olarak, "Avcılar Modeli ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarımızı, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarımızın katılımıyla yerinde inceledik. Kentimizdeki son bina güvenli hale gelene kadar var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.