CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye ilişkin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "104'ün içinde CHP üyesi olanlar vardır" sözlerine karşılık, "Bazı imzacı emekli amirallerin eşleri, gelinleri, damatları, görümceleri CHP'liymiş. Şu zekaya bak Allah aşkına. Bu aklı size kim veriyor. Eğer sen darbeci akrabası arıyorsan ben sana söyleyeyim. 251 kişinin katili olan darbecinin kardeşini büyükelçi tayin etmedin mi?" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün AKP TBMM Grup Toplantısı'nda 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye ilişkin "Bu emekli generallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. 104'ün içinde CHP üyesi olanlar vardır. Bundan sonra bu işin hesabını vereceksiniz. Siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız" sözlerine sosyal medya hesabından paylaştığı video mesaj ile yanıt verdi. 

"BAZI EMEKLİ AMİRALLERİN EŞLERİ, GÖRÜMCELERİ CHP'LİYMİŞ"

Kılıçdaroğlu, "Neymiş efendim, bazı imzacı emekli amirallerin eşleri, gelinleri, damatları, görümceleri CHP'liymiş. Şu zekaya bak Allah aşkına. Bu aklı size kim veriyor" diyerek Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi.

"GEL, ŞEHİT AİLELERİNE BİR SORALIM, NE DİYECEKLER"

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde rol alan eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin kardeşi Şaban Dişli'nin Lahey Büyükelçisi olarak atanmasını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Eğer sen darbeci akrabası arıyorsan ben sana söyleyeyim. 251 kişinin katili olan darbecinin kardeşini büyükelçi tayin etmedin mi? Siz şehitlere bile saygı duymuyorsunuz. İstiyorsan gel şehit ailelerine bir soralım, ne diyecekler" diyerek de çağrı yaptı.